طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

افسردگی چگونه درمان می‌شود؟

خواندن این مطلب
5 دقیقه

زمان میبرد!

درمقاله‌ی “افسردگی چیست؟” بطور کامل با اختلال افسردگی و علائم شایع آن آشنا شدیم، همچنین در مقاله‌ی “چرا افسرده میشویم؟” علت افسردگی را باهم بررسی کردیم.

در این مقاله میخواهیم راه‌های درمان افسردگی و نحوه مواجهه با این اختلال را با هم یاد بگیریم.

تا انتهاب مقاله با ما همراه باشید.

آیا افسردگی قابل درمان است؟

ناهید قصه ما علاوه بر رنج درک نشدن و قضاوت نادرست از طرف دیگران و مخصوصا اطرافیان، رنج سنگین دیگری نیز تحمل میکند…

راهکارهای زیبا…

خدا حفظشون کنه بعضی پدر و مادرهای عزیزمون رو.

فقط کافیه ببینن یکم رفتی تو خودت، یکم سکوت کردی یا حتی حال بیرون رفتن و مهمونی نداری…

جوری باهات رفتار میکنن که انگار همین الان کاتر دستته و با حوله داری میری تو حموم.

شروع میکنن تمام غم دلشونو سر آدم خالی میکنن.

وای مگه چی کم داری؟ بچه‌های مردم رو ببین دست و پا ندارن ولی دارن میگن و میخندن و کیف میکنن!!!

بابا دو دقیقه بشین کنار بچه ببین اصلا چشه.

بذار راحت گریه کنه، چرا تشویقش میکنی به این که فیلم بازی کنه و ناراحتی‌هاش رو نریزه بیرون؟!

میری پیش رفیقت تا میخوای سر درد دل باز کنی میگه بیخیال بابا زندگی همینه دیگه بیا این کلیپه رو ببین وجدانا ته خندس و مجبور میشی ببینی و به زور بخندی و تمام.

تو فیلم و سریال هم که ماشالا انقدر زیبا آموزش میدن به آدم که حس میکنی الان بعد از افسرده شدن یه نون میم میاد در خونه دنبالت برید یکی رو بکشی و بری زندون و اعدام بشی و خلاص.

یعنی یه سریال یا فیلم ما نداریم که پروسه درمان یک انسان شریف افسرده رو به درستی به تصویر کشیده باشه.

برادر من، خواهر من، دوست عزیز..

بخدا هر مشکلی یه راه حلی داره، شما سرما میخوره فرزندت یا دوستت مگه بهش قرص و جوشونده نمیدی؟!

خب افسردگی هم راه درمان خودش رو داره.

نه جیغ و داد میخواد نه این که شما بخوای بچه خودتو با بقیه بچه‌های مردم مقایسه کنی، یا این که رفیقت رو بیخودی بخندونی و کاری کنی به مشکلش فکر نکنه..

فقط در مسیر درمان افسردگی کمکش کن همین!

روزانه افراد زیادی تشخیص افسردگی دریافت می‌کنند و یا حتی اگر به‌صورت رسمی افسرده شناخته نشوند با این اختلال دست‌وپنجه نرم می‌کند. مطمئنا راحت نیست هر روز آدمی کوله‌باری از اندوه و غم را با خود حمل کند، در مقاله حاضر از درمان‌های موجود افسردگی و بهترین درمان افسردگی صحبت می‌کنیم تا افراد با شناخت بیشتری برای داشتن روزهای بهتر تلاش کند.

راه های درمان افسردگی

درمان‌های اصلی افسردگی چه چیزهایی هستند؟

در ادامه راه‌های درمان افسردگی به صورت اصولی را با هم بررسی می‌کنیم..

۱) روان‌درمانی:

روان‌ درمانی درواقع جلساتی است که فرد به یک روان‌شناس یا روان‌پزشک مراجعه می‌کند و بدون بحث دارو، افسردگی وی از منظر رویکردهای مختلف بررسی می‌شود و سپس با توجه به نوع و شدت اختلال پروتکل درمانی تدوین و دوره روان‌درمانی آغاز می‌شود. روان‌درمانی ها با توجه به رویکرد هر متخصص می‌توانند کوتاه‌مدت یا بلندمدت باشند، شناخت درمانی، رفتار درمانی و CBT (درمان شناختی-رفتاری) از رویکردهای کوتاه‌مدت و رویکردهای روان پویشی و روان‌کاوی از نوع بلندمدت آن هستند.

رویکرد هیجان مدار نیز از رویکردهای جدید روان‌درمانی است.

البته رویکردهای دیگری مانند خانواده درمانی و زوج‌درمانی هم در دسته روان درمانی ها قرار می گیرند.

۲) دارودرمانی:

داروها برای این اختلال توسط روان‌پزشک، پزشک عمومی و یا نورولوژیست تجویز می‌شوند.

بسته به‌شدت و نوع بیماری نوع دارو متفاوت است سرترالین از پرکاربردترین داروهای تجویزی برای کنترل و کاهش علایم افسردگی است.

دارودرمانی و روان‌درمانی هر دو به‌تنهایی در درمان اختلال خفیف افسردگی مؤثر هستند. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد ترکیب روان‌درمانی و دارودرمانی مؤثرترین درمان برای اختلال افسردگی است که درمانگران و بالینیگران نیز این نتایج را تایید می‌کند.

درمان‌های مکمل افسردگی چه چیزهایی هستند؟

در کنار درمان‌های رایج افسردگی که در بالا ذکر شد، درمان‌های دیگری هم وجود دارد که به درمان افسردگی کمک شایانی میکند.

درمان افسردگی با نوروفیدبک:

نوروفیدبک نوعی ابزار جدید و درمان مکمل است که باعث بهبود علائم اختلالات روان‌پزشکی می‌شود. در این روش فعالیت‌های عصبی مغز ثبت، اندازه‌گیری و ارزیابی می‌شوند. مکانیسم عمل این روش خود تنظیمی است که در مقاله‌ای به‌صورت کامل به آن خواهیم پرداخت اما آنچه برای ما مهم است این است که نتایج پژوهش حاکی از آن است که نوروفیدبک در کاهش شدت علائم اختلال افسردگی اثربخش است.

برای درمان افسردگی، چگونه به خودمان کمک کنیم؟

علاوه بر اینکه مراجعه به پزشک و روانشناس در درمان بیماری‌های روانی و جسمی موثر است، همراهی و کمک شخص بیمار به خودش در پروسه درمان اختلال‌های روانی مانند درمان افسردگی نیز بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه بررسی می‌کنیم که چگونه می‌توانیم خودمان به مراحل درمان افسردگی کمک کنیم و به بهبودی زودتر دست یابیم.

۱) پذیرش شرایط موجود:

جامعه ما قدم‌های مثبتی در راستای پذیرش افسردگی یا سایر اختلالات روان‌پزشکی برداشته است. تمامی ما باید بدانیم همانگونه که افراد، مبتلا به بیماری‌های طبی می‌شوند، ابتلا به افسردگی، وسواس و … نیز ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد و در این مرحله باید بدون هیچ سوگیری و قضاوتی به‌دنبال راه‌حل چالش پیش‌ آمده باشیم.

۲) جستجو برای انتخاب متخصص مجرب:

 به‌جرات می‌توانم بگویم که تعداد روان‌شناس نماها و روان‌شناسان زرد به‌قدری زیاد است که انتخاب یک متخصص خوب را به‌شدت پیچیده و دشوار می‌کند و اهمیت این مسئله به‌قدری است که در یک مقاله به‌صورت مجزا به ویژگی‌های یک روان‌شناس یا روان‌پزشک مجرب و معیارهای انتخاب مناسب خواهیم پرداخت.

۳) تغییر در سبک زندگی و یادگیری مهارت‌های زندگی:

برنامه‌ریزی برای داشتن سبک زندگی سالم همراه با تغذیه و خواب مناسب، ورزش و انتخاب افراد مناسب برای تعاملات روزانه می‌توانند در پیشگیری از ابتلا به افسردگی کمک کننده باشند. در مقالات آتی حتما در خصوص سبک زندگی سالم و یادگیری مهارت‌های زندگی صحبت خواهیم کرد.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید