افزایش تراز در آزمونهای آزمایشی اغلب دغدغه اکثر دانش آموزانی است که موفقیت در کنکور دغدغه آنها است. به طوریکه سوال اکثر دانشآموزان بعد از هر آزمون آزمایشی این است که « چگونه تراز خود را افزایش دهیم؟» اگر شما هم از این دسته داوطلبان هستید و افزایش ترازهای آزمونهای آزمایشی برایتان دغدغه بزرگی شده است، این مقاله را از دست ندهید.
برای اینکه جواب این سوال را بدهیم باید ابتدا دلیل اینکه چرا نتیجه مطلوبی در آزمون کسب نکردهاید را بفهمیم و بعد برای آن درمان تجویز کنیم. شاید بارها با این جمله مواجه شده باشید که تشخیص مهم تر از درمان است! پس در ابتدا باید بدانیم که شما در کدام دسته از دانشآموزان قرار میگیرید تا بر اساس میزان تسلطتان به شما راهکار ارائه کنیم.
برای اینکه بهتر متوجه وضعیت خود بشوید و بتوانید هدفگذاری آزمون مناسب را انجام دهید و میزان تسلط خود را در هر مبحث بدانید پیشنهاد ما، استفاده از نمودار تسلط یا محور تسلط است.
تسلط کامل تسلط نسبی عدم تسلط
______________________________________________________________________________________________
۱۰۰ 70 30 0
در این نمودار، تسلط دانش آموزان بر اساس میزان پاسخدهی به سوالات آزمون های مدرسه یا تستهایی که در منزل پاسخ میدهند (تمرینها) و درصد کسب شده در هر درس به سه دسته عدم تسلط، تسلط نسبی و تسلط کامل تقسیمبندی میشوند.
بدیهی است که اگر قرار باشد از نتیجه آزمونهای آزمایشی استفاده کنید، نباید از ملاک درصد به تنهائی استفاده نمایید و حتما باید به نمره تراز توجه کنید. چه بسا گاهی درصد ۲۵ درصد یک درس وضعیت بهتری از ۵۵ درصد درس دیگری داشته باشد.
( تعداد تست محدود / زمان تست زنی زیاد )
اگر درصدهای شما در یک درس یا یک مبحث بین ۰ تا ۳۰ درصد است، وضعیت شما در آن مبحث عدم تسلط است و این یعنی شما هنوز مفهوم درس را یاد نگرفتهاید و مشکل شما در خواندن و فرایند یادگیری است. بنابراین چارهی کار این است که با صبر و حوصله و البته با دقت مطالب جزوه و کتاب را مطالعه کنید، مسائل مهم را فیشنویسی کرده و سوالات را تیپبندی کنید.
بعد از اینکه مطالعه جزوه تمام شد، باید به سراغ تست بروید و تست بزنید. توجه داشته باشید که برای تستزنی در این مرحله، زمان اهمیت زیادی ندارد و هدف ما از تست زنی صرفا یادگیری و جا انداختن مطلب است.
یک نکته مهم دیگر در این مرحله این است که تعداد تست باید محدود و گزینش شده باشد، چون قرار است که مطلب را اول جا بیاندازیم و بعد از آن داوطلب را راه بیاندازیم که در ویدئوی آموزشی انتهای همین مقاله بطور کامل به شما توضیح داده ایم.
(تعداد تست زیاد / زمان زیاد / البته با یک شیب معنادار کم میشود)
اگر درصدهای شما بین ۳۰ الی ۷۰ درصد است، یعنی شما در فهم و یادگیری مطلب مشکلی نداشتید اما مشکل شما در مهارت تستزنی است. بنابراین برای حل این مشکل لازم است که تکنیکهای تستزنی و مدیریت زمان را یادبگیرید و روی تستزنی خود وقت بگذارید، حل تست زیاد و زماندار همچنین فیشنویسی به شما کمک میکند تا در آزمونهای بعدی عملکرد بهتری داشته باشید. در این مرحله هم باید توجه داشته باشید که زمان تستها با یک شیب زمانی معنادار کم شود. برای مثال اگر گروه اولیه تستها را با زمان ۴ دقیقه برای هر تست حل میکنید، گروه دوم ۳.۵ دقیقه و گروه سوم ۳ دقیقه و به همین ترتیب یک شیب نزولی ملایم داشته باشند تا به زمان استاندارد برسیم .
(تست زیاد در زمان محدود و حتی زیر استاندارد)
اگر درصدهای شما بین ۷۰ الی ۱۰۰ درصد است، یعنی شما در یادگیری مطلب و در تکنیکهای تست زنی مهارت دارید ولی مشکل اصلی شما، بیدقتی و عدم هماهنگی چشم و دست و ذهنتان است. چاره شما این است که علیرغم داشتن مطالعه و مرور سریع مطالب، به حل تست با تعداد زیاد و زمان محدود بپردازید.
البته ممکن است دلیل بیدقتی شما استرس آزمون باشد، در این حالت به شما توصیه میکنیم که از یک مشاور و روانشناس با تجربه و دلسوز برای رفع این مشکل کمک بگیرید. بنابراین میتوانید از مشاوره تحصیلی مشاورین با تجربه مجموعه زندگی برازنده من حساب کنید.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با تکنیک محور تسلط برای رشد تراز آزمون، حتما ویدئوی آموزشی زیر را مشاهده نمایید.
امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد، درصورت وجود هرگونه سوال و یا پرسش در قسمت دیدگاهها آن را مطرح نمایید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.
جالب بود!