طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

معرفی رشته ریاضی – فیزیک

معرفی رشته ریاضی - فیزیک

رشته ریاضی – فیزیک جزو شاخه علوم نظری هست و همونطور که از اسمش پیداست، شامل درس‌­های تخصصی ریاضی فیزیک میشه و شما تا آخر تحصیلاتتون در مقطع دبیرستان و دانشگاه با این دو درس در ارتباط هستین.

درس ریاضی تو این رشته خیلی مهمه و عنصر اصلی رشته ریاضی – فیزیک به حساب میاد، پس باید برای ورود به این رشته، ریاضی قوی داشته باشین.

سومین درس مهم تو این رشته، شیمی هست، مخصوصا تو بعضی از رشته‌­های دانشگاهی درس اصلی به حساب میاد.

دانش ­آموزانی که وارد این رشته می­شن باید توانایی تجزیه و تحلیل مسائل، تجسم اجسام چند بعدی، فضایی و اشکال هندسی رو داشته باشن تا بتونن در دروسی مثل هندسه، گسسته و … عملکرد خوبی داشته باشن.

رشته­‌های دانشگاهی به ۴ مقطع زیر تقسیم می­شن: کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری.

اکثر رشته‌­ها در دانشگاه بعد از کنکور سراسری در مقطع  کارشناسی، و تعداد کمی در مقطع دکتری هست.

 

مدت زمان تحصیل در هر یک از این مقاطع به شکل زیر هست:

کاردانی: ۲ سال

کارشناسی: ۴ سال

کارشناسی ارشد: ۲ سال

دکتری: ۵ تا ۶ سال

در ادامه مقاله به جزئیات بیشتری از این رشته می‌پردازیم.

معرفی رشته ریاضی - فیزیک

شرایط پذیرش رشته ریاضی و فیزیک

شما برای پذیرفته شدن در این رشته، علاوه بر داشتن علاقه باید یک سری شرایط و ملاک­‌ها رو هم داشته باشین، هر یک از این ملاک­‌ها یک عدد به عنوان امتیاز داره، مجموع این امتیازها ۱۰۰ هست و شما با توجه به بالاترین امتیاز در هر رشته می­‌تونین وارد اون رشته بشین.

برای انتخاب رشته ۵ ملاک در نظر گرفته شده، که ۴ ملاک بین همه رشته‌­ها شبیه و یک ملاک شرایط متفاوتی داره.

شرایط اختصاصی برای رشته ریاضی – فیزیک شامل موارد زیر هست و ۳۵ امتیاز رو به خودش اختصاص می­ده

  • مجموع نمرات ریاضی و علوم در هر سه پایه، حداقل ۴۲
  • نمره درس ریاضی، حداقل ۱۴
  • نمره درس علوم، حداقل ۱۳
  • حداقل معدل ۱۴

نظر دانش­ آموز: توجه به انتخاب و الویت­ بندی شما از بین شاخه­‌ها و رشته­‌های تحصیلی در دوره دوم متوسطه: ۱۰ امتیاز

نتایج آزمون­‌های مشاوره­ای: نتایج آزمون‌­های استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش‌های تحصیلی ­شغلی شما: ۳۰ امتیاز

نظر معلمان: توجه به نظر معلمان تمام دروس دوره اول متوسطه در تعیین اولویت­‌های انتخاب شاخه و رشته تحصیلی شما: ۱۰ امتیاز

نظر مشاور: بررسی تخصصی عملکرد تحصیلی دوره ابتدایی و متوسطه، نتایج آزمون­‌ها، نتایج عملکرد تحصیلی، مصاحبه و مشاوره با دانش‌­آموز و والدین‌شون: ۱۰ امتیاز

نظر والدین: دریافت نظر والدین در انتخاب و اولویت بندی رشته فرزند خود: ۵ امتیاز

آینده تحصیلی رشته ریاضی و فیزیک

رشته‌­های اصلی دانشگاهی شامل: مهندسی‌­ها و علوم پایه می‌­باشد. البته شما موقع انتخاب رشته دانشگاهی می­تونین رشته‌­های شناور رو هم انتخاب کنید.

شاید براتون سوال پیش بیاد که رشته­‌های شناور چی هست؟ رشته­‌های شناور کنکور، در واقع برخی رشته‌های دانشگاهی هستند که شما می‌تونین از هر رشته‌ای که در دبیرستان تحصیل کردین (ریاضی، تجربی و انسانی)، انتخاب کنید، مثل مدیریت­‌ها، روانشناسی، حسابداری و … .

آینده شغلی رشته ریاضی و فیزیک

آینده شغلی این رشته بستگی به رشته مورد علاقه شما در دانشگاه داره و می­تونین وارد حوزه­های مختلف بشین، اما به طور کلی این رشته آینده شغلی نسبتا خوبی داره، ولی وارد بازارکار شدن خیلی به توانایی و مهارت خودتون بستگی داره چون رشته ریاضی و فیزیک بیشتر مهارت محور و شما علاوه بر گذروندن دروس تخصصی و تئوری در دانشگاه باید برنامه­نویسی و کار با نرم­افزارهای مختلف رو بلد باشین. برای ورود به بازارکار هم خیلی مهمه که شما در دوران تحصیل چقدر توانایی و مهارت دارین، اگه مهارت بالایی داشته باشین می­تونین بعد از فارغ­التحصیلی، با سرعت بیشتری وارد بازارکار بشین.

درس‌های رشته ریاضی و فیزیک در متوسطه دوم

پایه دهم:

شیمی (۱)، فیزیک (۱)، ریاضی (۱)، هندسه (۱)، زبان انگلیسی (۱)، دین و زندگی (۱)، نگارش (۱)، فارسی (۱)، عربی و زبان قرآن (۱)، آمادگی دفاعی، آزمایشگاه علوم تجربی (۱)، جغرافیای ایران، هنر، کارگاه کارآفرینی و تولید، تفکر و سواد رسانه­ای.

 

پایه یازدهم:

شیمی (۲)، فیزیک (۲)، حسابان (۱)، هندسه (۲)، آمار و احتمال، زبان انگلیسی (۲)، دین و زندگی (۲)، نگارش (۲)، فارسی (۲)، عربی و زبان قرآن (۲)، تاریخ معاصر ایران، آزمایشگاه علوم تجربی (۲)، زمین شناسی، انسان و محیط زیست.

 

پایه دوازدهم:

شیمی (۳)، فیزیک (۳)، حسابان (۲)، هندسه (۳)، ریاضیات گسسته، زبان انگلیسی (۳)، دین و زندگی (۳)، نگارش (۳)، فارسی (۳)، عربی و زبان قرآن (۳)، مدیریت خانواده و سبک زندگی، هویت اجتماعی، سلامت و بهداشت.

توانایی لازم در رشته ریاضی و فیزیک

باید قدرت تجزیه و تحلیل بالایی داشته باشین.

به توانایی تجسم خیلی خوبی نیاز دارین، البته اگه فکر می­کنین که تجسم خوبی ندارین نگران نباشین، خیلی‌­ها ممکنه مثل شما باشن، اما با تمرین و تلاش می­تونین به دستش بیارین.

سرعت عمل بالا و دقت زیادی نیازه، چون کوچک‌ترین اشتباه در محاسبات کل معادله رو به هم می­ریزه.

 

و از همه مهههههم‌تر علاقه به دو درس ریاضی و فیزیک هست، چون تا آخر باهاتونه و تنهاتون نمی­ذاره.

پس از این فکر که فقط سه سال این دوتا درس رو می­خونم و بعدش می­رم دانشگاه راحت می­شم دربیاید، فیزیک و ریاضی دانشگاه از الانتون خیلی گسترده­‌تر می­شه ( البته بعضی از رشته­‌ها در دانشگاه فیزیک کمتری داره).

 

نقاط مثبت و منفی رشته ریاضی - فیزیک

نقاط مثبت رشته ریاضی و فیزیک

قبولی در رشته ریاضی فیزیک در دانشگاه­ (سراسری، آزاد، غیرانتفاعی، پیام­ نور، علمی کاربردی) راحت‌­تر از علوم تجربی هست، چون اکثر رشته­‌های مهندسی که جزو رشته­‌های تاپ محسوب می­شن رو همه دانشگاه­‌های نام برده شده ارائه می‌­دهند.

نقاط منفی رشته ریاضی و فیزیک

بازار کار رشته‌­های مهندسی تا حدی اشباع شده، یعنی چی؟

یعنی صرفا فقط با یک مدرک گرفتن و تموم کردن مقطع کارشناسی نمی­‌تونین سریع وارد بازارکار بشین، شما باید تو رشتتون و تو کار حرفه‌­ای باشین و ایده‌های جدید، مهارت­‌های خاص داشته باشین.

آدم­‌هایی که فقط مدرک دارن و هیچ حرفه‌­ای بلد نیستن زیادن، پس سازمان‌­ها و ادارات براشون میزان توانایی شما در کار مهمه. و نکته دیگه اینکه دروس دانشگاهی ممکنه براتون سخت و پیچیده باشه.

حرف آخر

نمی­‌تونیم بگیم از الان صد در صد هدف آیندتون رو انتخاب کنید، چون ممکنه تو مسیر اتفاقاتی باعث تغییر نظرتون نسبت به آینده بشه، اما از الان تا حدودی مسیر خودتون رو مشخص کنید، خیلی از فارغ‌­التحصیلان رشته ریاضی و فیزیک، چه در پایان سال دوازدهم و چه بعد از گرفتن مدرک کارشناسی از انتخاب رشته خود پشیمون می­شن و تصمیم می­­گیرن در مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌های علوم انسانی شرکت کنند یا سال دوازدهم تغییر رشته بدن و در کنکور تجربی شرکت کنند.

بعضی افراد هم کلا شغل آزاد رو انتخاب کردن که هیچ ارتباطی به رشته تحصیلی‌شون نداشت.

پس اول علایق خودتون رو بررسی کنید، هدفتون رو تعیین کنید، چون فلان اشنا بدون هیچ تخصصی گفته فلان رشته خیلی خوبه، یا برای حرف خانواده، که آقای ایکس رفته مهندس شده پس توام حتما باید بری مهندس شی، آینده­‌تون رو نسازین!

از افراد متخصص، مشاورین حرفه‌­ای، آدم­‌های موفقی که این مسیر رو رفتن راهنمایی بگیرین. اونا این مسیر رو رفتن و بهتر می­تونن راهنماتون باشن.


اگر درمورد رشته ریاضی – فیزیک سوالی دارین توی قسمت دیدگاه‌ها برامون بنویسید تا خیلی زود جوابتون رو بدیم.