طرح مشاوره شاهین

| ظرفیت محدود!

تکنیک تست‌ زنی دو خودکار

خواندن این مطلب
6 دقیقه

زمان میبرد!

در آزمون‌های رقابتی، تنها داشتن دانش کافی تضمینی برای موفقیت نیست؛ بلکه توانایی مدیریت زمان و دقت در حل سوالات نیز اهمیت بسیاری دارد. بسیاری از داوطلبان به‌دلیل بی‌دقتی یا سرعت پایین، از دستیابی به نتایج دلخواه خود بازمی‌مانند. با وجو اینکه بی دقتی در دانش آموزان علل متفاتی دارد، احتمالا شما هم با این مشکل مواجه شده‌اید که علیرغم درصدهای خوبی که هنگام تست‌زنی در خانه کسب می‌کنید ولی در آزمون نمی‌توانید به نتیجه دلخواه خودتان برسید. ایراد کار کجاست؟

استفاده از تکنیک‌های کاربردی و هدفمند برای تقویت دقت و سرعت در پاسخ‌گویی به سوالات، راهکاری مؤثر برای افزایش آمادگی است. در مقالات گذشته با تکنیک زمان‌های نقصانی برای مدریت زمان آزمون آشنا شدیم، حالا در این مقاله با یکی دیگر از این تکنیک‌ها، به نام تکنیک تست‌زنی دو خودکار آشنا خواهیم شد.

در این مقاله می‌خوانیم:

تکنیک تست زنی دو خودکار چگونه اجرا می‌شود؟

تکنیک تست زنی دو خودکار یکی از تکنیک‌های کاربردی برای تست‌زنی در خانه و حل کردن تمرین‌ها در گام دوم و سوم مطالعه است، اگر با روش مطالعه سه گام آشنایی ندارید حتما قبل از ادامه مطالعه این مقاله به بررسی روش مطالعه سه گام بپردازید.

تکنیک دو خودکار یک روش مؤثر برای افزایش دقت و سرعت شما در حل تست‌ها بوده به شما کمک می‌کند تا با شبیه‌سازی شرایط آزمون واقعی، نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید و در نتیجه بتوانید مهارت‌های خود را بهبود دهید.در ادامه به مراحل تست زنی با تکنیک دو خودکار اشاره می‌کنیم:

مراحل تست زنی با تکنیک دو خودکار

مرحله اول (شبیه سازی آزمون واقعی)

در ابتدای مسیر تعداد تست‌هایی که باید به آن‌ها پاسخ دهید را مشخص کنید سپس، زمانی معادل زمان استاندارد آزمون برای هر سوال در نظر بگیرید و در همین بازه زمانی به سوالات پاسخ دهید. در این مرحله، تمرکز خود را بر روی دقت و سرعت در پاسخ‌دهی بگذارید و به هیچ سوالی بیش از زمان استاندارد اختصاص ندهید. برای اینکه بهتر بتوانید در این مرحله زمانتان را مدیریت کنید و در زمان محدود نتیجه‌ی بهتری کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم که از تکنیک‌های تست زنی مثل تکنیک ضربدر و منها و تکنیک‌های مدیریت زمان استفاده کنید.

در این مرحله، تنها از خودکار آبی استفاده کنید. این به شما کمک می‌کند تا نتایج مرحله اول را به ‌وضوح از سایر مراحل متمایز کنید. مهم این است که در این مرحله به زمان حساس باشید و تلاش کنید تا با همان فشاری که در آزمون واقعی تجربه خواهید کرد، پاسخ‌ها را تکمیل کنید. این به شما کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را برای حفظ تمرکز و مدیریت زمان بهتر بسنجید.

مرحله دوم ( مرور سوالات پاسخ داده نشده)

پس از اتمام زمان استاندارد تست‌زنی، وارد مرحله دوم می‌شوید. در این مرحله، سوالاتی را که به آن‌ها نرسیده‌اید و یا تمرکز لازم برای پاسخگویی آن‌ها نداشتید (همان سوالات دارای ضربدر) را مرور کنید. این مرور به شما کمک می‌کند تا بدون محدودیت زمانی، یک‌بار دیگر به سوالات فکر کنید. این‌بار، برای پاسخ به سوالات از خودکار قرمز استفاده کنید تا پاسخ‌های این مرحله از پاسخ‌های مرحله اول متمایز باشند.

در این مرحله، فرصت دارید که دقت بیشتری به خرج دهید و با دقت کامل به سوالات پاسخ دهید. این کار نشان می‌دهد که آیا مشکلات شما بیشتر به بی‌دقتی و سرعت پایین برمی‌گردد یا نیاز به مطالعه بیشتری دارید. اگر در مرحله اول پاسخ صحیح نداده‌اید اما اکنون در این مرحله به پاسخ صحیح دست می‌یابید، ممکن است به این نتیجه برسید که عامل اصلی اشتباهات شما، بی‌دقتی و ناتوانی در تمرکز است.

مرحله سوم(تحلیل و مقایسه پاسخ ها)

اکنون که دو سری پاسخ با خودکارهای آبی و قرمز دارید، نوبت به بررسی نتایج و تحلیل عملکردتان می‌رسد. این بخش از فرآیند برای شناخت دقیق نقاط ضعف و قوتتان بسیار حائز اهمیت است. در این درصد سوالاتی که با خودکار آبی و قرمز پاسخ داده‌اید را محاسبه کنید، درصد پاسخدهی به سوالات آبی نمایانگر میزان تسلط بر تکنیک‌های تست‌زنی و مهارت شما و درصد سوالات قرمز توصیف کننده میزان دانش شما می‌باشد. حالا با مقایسه‌ی درصدهای آبی و قرمز خود می‌توانید طبق نتیجه‌گیری زیر، وضعیت خود را تحلیل کنید:

حالت اول

اگر درصد قرمز بالاتر از درصد آبی باشد، نشان‌دهنده میزان دانش شما به مباحث درسی است، اما مشکل شما در تست‌زنی، مدیریت زمان و مدیریت استرس آزمون است. که در این حالت با تکرار و تمرین بیشتر و یادگیری تکنیک‌های مدیریت زمان و مدیریت استرس می‌توانید میزان مهارت و تسلط خود را افزایش دهید.

حالت دوم

در حالت دوم درصد آبی برابر با درصد قرمز است. اگر درصد آبی و قرمز شما برابر شد یعنی میزان مهارت‌های تست‌زنی و مدیریت زمان شما برابر است با میزان دانش علمی شما. حالا اگر درصد خوبی کسب کردید که به شما تبریک می‌گوییم ولی اگر نتوانستید درصد خوبی را بدست بیاورید پیشنهاد ما این است که با استفاده از نمودار تسلط، مشکل اصلی خود را عیب‌‎یابی و با استفاده از راهنمای نمودار راه‌حل مناسب خود را پیدا کنید.

در تکرارهای بعدی این تکنیک، باید هدف شما این باشد که به مرور از تعداد پاسخ‌های قرمز کاسته شود و تعداد پاسخ‌های آبی افزایش یابد. کاهش پاسخ‌های قرمز نشان‌دهنده بهبود دقت شما در پاسخ‌گویی از همان بار اول است. با گذر زمان، خواهید دید که دیگر نیاز به مرور دوباره و تغییر پاسخ‌ها ندارید، و این به معنای ارتقای توانایی شما در مدیریت زمان و تمرکز در شرایط آزمون خواهد بود.

تکنیک تست زنی دو خودکار به شما اجازه می‌دهد تا به‌صورت مرحله‌ای و با آگاهی کامل از نقاط ضعف و قوت خود، دقت و سرعتتان را افزایش دهید. همچنین، با شبیه‌سازی آزمون واقعی، تجربه‌ی پاسخ‌گویی به سوالات در شرایط واقعی را به دست می‌آورید که در نهایت می‌تواند به موفقیت شما در آزمون اصلی منجر شود.

ویدئو آموزش تکنیک تست زنی دو خودکار

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط