طرح مشاوره شاهین

| ظرفیت محدود!

مراحل ثبت نام کنکور ۱۴۰۴

خواندن این مطلب
13 دقیقه

زمان میبرد!

ثبت نام کنکور سراسری برای شرکت در یکی از مهم‌ترین آزمون‌های آموزشی در ایران است که هر ساله توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود. ثبت‌نام در این آزمون نیازمند طی مراحل مشخص و توجه به جزئیات ضروری است. در این مقاله، مراحل ثبت‌نام کنکور سراسری به طور کامل شرح داده شده است.

در این مقاله می‌خوانیم:

دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ۱۴۰۳

اولین گام برای ثبت‌نام در کنکور، مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام است که توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود. این دفترچه شامل اطلاعات مهمی از جمله شرایط ثبت‌نام، سهمیه‌ها، و مدارک موردنیاز است. توصیه می‌شود دفترچه را به دقت مطالعه کنید تا از جزئیات مطلع شوید.

به محض انتشار دفترچه ثبت نام کنکور ۱۴۰۴، در قسمت زیر برای شما بارگذاری خواهد شد:

زمان و مهلت ثبت نام کنکور ۱۴۰۴

با توجه به اطلاعیه سازمان سنجش فرآیند ثبت‌نام کنکور سراسری ۱۴۰۴ از تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۳ آغاز می‌شود و تا ۱ دی ادامه دارد. اگر شما داوطلب کنکور هستید، می‌توانید در تاریخ اعلام شده نسبت به تکمیل فرایند ثبت‌نام خود در سایت سازمان سنجش اقدام کنید. ثبت‌نام کنکور نوبت دوم در نیمه دوم اسفند ماه انجام خواهد شد.

آیا مهلت ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ تمدید می شود؟

همانطور که پیش‌تر مطالعه اشاره کردیم، مهلت ثبت نام کنکور سراسری از تاریخ ۲۵ آذر لغایت ۱ دی ماه است، اما هر ساله بعد از اتمام مهلت ثبت نام، سازمان سنجش زمانی را برای داوطلبانی که از ثبت نام جا مانده‌اند در نظر می‌گیرد و مهلت ثبت‌نام را تمدید می‌کند با این حال به شما توصیه‌ می‌کنیم که ثبت نام خود را در روزهای اولیه انجام دهید و با توجه به اینکه امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد، اطلاعات خود را پس از ثبت‌نام ویرایش کنید.

مدارک مورد نیاز ثبت نام کنکور ۱۴۰۴

قبل از اینکه اقدام به ثبت نام کنکور کنید و مراحل ثبت نام را شروع کنید، لازم است که مدارک و مواردی که برای ثبت نام کنکور لازم دارید را آماده کنید که در مقاله زیر بطور کامل مدارک مورد نیاز برای ثبت نام کنکور برای شما آورده شده است که پیشنهاد می‌کنیم حتما مطالعه نمایید.

آموزش مراحل ثبت نام کنکور سراسری

بعد از اینکه با دقت دفترچه ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ را خواندید و مدارک مورد نیاز برای ثبت نام کنکور را آماده کردید، حالا قدم به قدم طبق مراحل زیر حرکت کنید:

مرحله اول: خرید سریال اعتباری ثبت نام کنکور

در مرحله اول لازم است بعد از ورود به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org از ستون سمت راست گزینه سراسری را انتخاب کنید تا وارد قسمت مختص به کنکور سراسری شوید و راحت‌تر به اطلاعیه‌های کنکور سراسری دسترسی پیدا کنید.

بعد از ورود به قسمت کنکور سراسری روی گزینه‌ی خرید سریال اعتباری کنکور سراسری ۱۴۰۴ کلیک کنید. توجه داشته باشید که برای شرکت در هر کنکور شما یک کارت سریال اعتباری ثبت نام نیاز دارید. برای مثال اگر رشته‌ی ریاضی هستید و کنکور هنر را هم می‌خواهید شرکت کنید، لازم است که یک کارت برای شرکت در کنکور ریاضی و یک کارت برای شرکت در کنکور هنر خریداری کنید.

سوال: برای کنکور فرهنگیان باید کارت جداگانه تهیه کرد؟

بله، با توجه به این موضوع که کنکور فرهنگیان به صورت دفترچه‌ی جداگانه برگزار می‌شود، برای شرکت در کنکور دانشجو معلم یا فرهنگیان هم لازم است کارت سریال اعتباری جداگانه تهیه کنید.

سوال: سریال کارت اعتباری سنجش چیست؟

قبل از ثبت نام در کنکور سراسری ممکن است با این سوال مواجه شده باشید که سریال کارت اعتباری سنجش چیست؟ برای شرکت در کنکور سراسری لازم است شما هزینه‌ شرکت در این آزمون را پرداخت کنید، در واقع با خرید سریال کارت اعتباری سنجش شما هزینه لازم برای شرکت در این آزمون را پرداخت می‌کنید و تا زمان انتخاب رشته لازم نیست هزینه‌ی دیگری پرداخت کنید.

سوال: هزینه ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ چقدر است؟

هزنیه دقیق ثبت نام کنکور سراسری ۱۴۰۴ تا به امروز مشخص نشده است، اما هزینه ثبت نام کنکور سراسری ۱۴۰۳ به ازاری هر کنکور، مبلغ ۲۱۸ هزار تومان بوده است.

مرحله‌ دوم: ورود به سامانه جامع آزمون سراسری

در مرحله‌ی دوم ثبت نام کنکور سراسری از طریق منوی ثبت نام وارد سامانه‌ی جامع آزمون سراسری شوید.
اگر داوطلب فارغ‌التحصیل هستید و یا قبلا وارد سامانه جامع آزمون سراسری شده‌اید، با وارد کردن کدملی و رمزعبوری که از پیش ساخته‌اید، وارد سامانه شوید.
اگر داوطلب دوازدهمی هستید و قبلا سابقه‌ی ورود به سامانه‌ی جامع ثبت نام کنکور سراسری را ندارید، از طریق گزینه‌ی ایجاد حساب کاربری، اطلاعات فردی خود را کامل کرده و در سامانه عضو شوید.
بعد از اینکه در سامانه جامع کنکور سراسری عضو شدید، با رمز عبور جدید خود وارد سامانه شوید و اطلاعات مورد نیاز ثبت نام را تکمیل کنید.

مرحله سوم: بارگذاری عکس پرسنلی

بعد از ورود به سامانه جامع ثبت نام آزمون سراسری، در صفحه‌ی باز شده می‌بایست عکس پرسنلی اسکن شده‌ی خود را بارگذاری کنید. برای این کار روی گزینه‌ی بارگذاری عکس کلیک کنید، در صفحه‌ی باز شده با زدن گزینه‌ی انتخاب تصویر، عکس مورد نظر خود را انتخاب کرده و با زدن گزینه‌ی بارگذاری تصویر، عکس خود را آپلود کنید.
در این مرحله تصویری که انتخاب می‌کنید باید دارای خصوصیات زیر باشد، در غیر اینصورت ممکن است که سایت عکس شما را نپذیرد.

ویژگی‌های عکس برای ثبت نام کنکور

• فایل عکس باید با فرمت JPEG
• تصویر باید حاوی صورت کامل داوطلب از روبرو و بدون لبخند با دهان باز باشد
• چشمان داوطلب باید کاملا باز و به دوربین نگاه کند.
• حداقل ابعاد عکس باید ۳۰۰*۲۰۰ پیکسل و حداکثر ابعاد عکس باید ۶۰۰*۵۰۰ پیکسل باشد.
• حجم عکس باید حداکثر ۷۰ کیلوبایت باشد در غیر اینصورت سایت امکان بارگذاری عکس را به شما نمی‌دهد.

مرحله چهارم: تکمیل اطلاعات هویتی و محل سکونت

در این مرحله باید با دقت اطلاعات هویتی و نیز اطلاعات مربوط به محل سکونت خود را وارد سامانه کنید. پس از اینکه اطلاعات خودتان را در سامانه جامع ثبت نام کنکور سراسری وارد کردید، با زدن گزینه‌ی تایید اطلاعات وارد سامانه می‌شوید.

مرحله پنجم: ورود مجدد به سامانه

پس از ثبت و تایید اطلاعات خود با زدن گزینه‌ی خروج از سایت خارج شوید و مجددا با وارد کردن کد ملی و رمز عبور وارد حساب کاربری خود شوید. بعد از ورود به حساب کاربری خود از منوی باز شده، روی گزینه‌ی ثبت نام در آزمون کلیک کنید.

مرحله‌ ششم: تکمیل اطلاعات ثبت نام

در این مرحله باید اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام کنکور را با دقت در سامانه وارد کنید، این اطلاعات شامل :
– اطلاعات هویتی شما
– کد وضعیت نظام وظیفه (ویژه‌ی آقایان): در این قسمت با توجه به وضعیت نظام وظیفه‌ی ( وضعیت سربازی) خودتان یکی از کدهایی که در سایت وجود دارد را انتخاب کنید و در سامانه وارد کنید.
– اطلاعات تماس و سکونت

مرحله هفتم: انتخاب نوع آزمون و سوابق تحصیلی

در این مرحله ابتدا باید نوع آزمونی که قصد شرکت در آن را دارید (کنکور اصلی)، انتخاب کنید. اگر قصد شرکت در کنکور فرهنگیان را دارید باید در این مرحله گزینه‌ی علاقه‌مندی به شرکت در کنکور فرهنگیان را نیز انتخاب کنید.
بعد از انتخاب نوع آزمونی که قصد شرکت در آن را دارید، در قسمت سوابق تحصیلی نظام تحصیلی خود و کد دانش‌آموزی خودتان را وارد کنید. (داوطلبانی که نظام قدیم هستند، گزینه‌ی نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی را انتخاب کنند و داوطلبان نظام جدید، نظام آموزشی ۳-۳-۶)

کد دانش‌آموزی شما، برای برخی از داوطلبان همان کد ملی است. اما برای مشاهده‌ی دقیق کد دانش‌آموزی خودتان به کارنامه‌های سال گذشته خود مراجعه کنید.
بعد از ثبت و تایید اطلاعات با زدن گزینه‌ی مرحله‌ی بعد، باید اطلاعات مربوط به سوابق تحصیلی خود را وارد کنید.

 اطلاعاتی از قبیل:

عنوان مدرک دیپلم

با توجه به رشته‌ی دیپلم خود، عنوان مدرک دیپلم خود را انتخاب کنید، برای مثال علوم تجربی، ریاضی و فیزیک و…

تاریخ دریافت مدرک دیپلم

چنانچه شما داوطلب دوازدهمی هستید، تاریخ دریافت مدرک دیپلم شما، ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ است.

معدل کل دیپلم و معدل کتبی دیپلم

خیلی اوقات داوطلبان سوال دارند که تفاوت معدل کل دیپلم و معدل کتبی دیپلم چیست؟

معدل کتبی دیپلم: معدل کتبی دیپلم نمرات بدست آمده از امتحانات نهایی خرداد ماه سال دوزادهم می‌باشد.

معدل کل دیپلم: معدل کل دیپلم معدل نمرات سالانه سال دوازدهم که شامل مجموع نمرات ترم اول و دوم و مستمرها می‌باشد. (اگر شما داوطلب دوازدهمی هستید و هنوز دیپلم خود را دریافت نکردید، می‌توانید این بخش را خالی بگذارید.)

معدل پایه دهم

از سایت my.medu.ir و یا کارنامه سال دهم مشاهده نمایید.

معدل کتبی و کل پایه یازدهم

از سایت my.medu.ir و یا کارنامه سال یازدهم مشاهده نمایید.

کد بخش محل دریافت مدرک دهم، یازدهم و دوازدهم

منظور از بخش محل دریافت مدرک، همان شهرستانی است که مدرک دهم، یازدهم و دوزادهم خود را دریافت کرده‌اید. بنابراین با مراجعه به دفترچه‌ی راهنمای ثبت‌نام کنکور سراسری ۱۴۰۴ یا در قسمت انتخاب بخش محل دریافت مدرک، با انتخاب شهرستان مورد نظر خود، کد بخش را دریافت نمایید.
علاوه بر آن منظور از کد ناحیه‌ی محل دریافت مدرک دهم، یازدهم و دوازدهم، منطقه‌ی آموزش و پرورشی است که مدرک خود را در آن دریافت کردید.

* در صورتیکه قصد شرکت در آزمون‌های ترمیم معدل را دارید، بعد از ترمیم معدل و کسب نمره‌ی جدید، اطلاعات شما در سایت سازمان سنجش به روز رسانی می‌شود.
* در وارد کردن نمرات خود دقت کنید، زیرا اگر نمره‌ی خود را بالاتر از نمرات اصلی وارد کنید، سازمان سنجش این موضوع را به منزله‌ی تقلب حساب می‌کند و بنابراین ممکن است که برای شما مشکل ساز شود.

مرحله هشتم: اطلاعات آزمون

در این مرحله اطلاعات آزمونی که قصد شرکت در آن را دارید وارد کنید. اطلاعاتی از قبیل گروه آزمایشی مورد نظر خود و یا شرکت در آزمون‌های هنر، زبان و فرهنگیان.

اعلام علاقه‌مندی به شرکت در دانشگاه امام صادق (ع) و امام باقر(ع) در این مرحله انجام می‌شود.

مرحله نهم: انتخاب سهمیه

مرحله‌ی نهم مربوط به ثبت اطلاعات سهمیه‌ی داوطلبان است. اگر شما سهمیه‌ی خاصی دارید در این مرحله می‌توانید نوع سهمیه‌ی خود را انتخاب کنید. توجه کنید اگر شما سهمیه رزمندگان یا ایثارگران را دارید قبل از ثبت نام باید از ارگان مربوطه به دریافت کد ۱۲ رقمی سهمیه اقدام کنید و در این مرحله کد سهمیه‌ی خود را وارد کنید.
در صورتیکه شما مشمول سهمیه‌ی خاصی نیستید، سهمیه‌ی مناطق برای شما لحاظ می‌شود.

مرحله‌ی دهم: اطلاعات تکمیلی

اگر چپ دست هستید یا معلولیت خاصی دارید و یا برای برگزاری آزمون نیاز به منشی دارید، در این مرحله می‌توانید اطلاعات خود را ثبت کنید. علاوه بر آن در قسمت پایین صفحه، اطلاعات محل سکونت خود را که مربوط به حوزه‌ی امتحانی است، تکمیل کنید.
* اگر معلولیت خاصی دارید و نیاز به منشی یا زمان اضافه دارید، قبل از ثبت نام کنکور باید با مراجعه به سازمان بهزیستی نزدیک محل سکونت خود، در سازمان بهزیستی تشکیل پرونده دهید تا در زمان ثبت‌نام، اطلاعات مربوط به معلولیت شما توسط سازمان بهزیستی استعلام شود.

مرحله یازدهم: چک نهایی اطلاعات و اطلاعات پرداخت

در مرحله‌ی یازدهم می‌توانید اطلاعات ثبت شده‌ی خود را بار دیگر بررسی کنید و در صورت صحت اطلاعات هویتی‌، سکونتی و تحصیلی؛ با وارد کردن شماره سریال کارت اعتباری خریداری شده در قسمت جدول هزینه‌ها، نسبت به تکمیل مراحل پرداخت و نهایی کردن ثبت نام خود اقدام کنید.

نکات تکمیلی ثبت نام کنکور سراسری

فرآیند برگزاری کنکور سراسری هر ساله دستخوش تغییراتی می‌شود. از این رو، توصیه می‌شود در زمان تکمیل فرم ثبت نام اینترنتی، نکات مهمی را مدنظر داشته و اطلاعات شخصی و تحصیلی خود را با دقت وارد کنید. برخی از این نکات عبارت‌اند از:

۱. انتخاب گروه های آزمایشی

هر داوطلب مجاز است در یک گروه آزمایشی اصلی (تجربی، ریاضی یا انسانی) و همچنین یک گروه آزمایشی شناور یا فرعی (هنر و زبان) شرکت کند.

۲. عدم شرط تجانس رشته

داوطلبان می‌توانند بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی خود، در گروه آزمایشی مورد علاقه‌شان ثبت نام کنند.

۳. فرآیند ثبت نام

متقاضیان می‌توانند ثبت نام گروه‌های مختلف را در یک یا دو نوبت انجام دهند. در پایان ثبت نام، شماره پرونده ۷ رقمی و کد رهگیری ۱۶ رقمی به آن‌ها ارائه می‌شود.
* تذکر: البته در نوبت دوم سال ۱۴۰۳، بعد از تکمیل فرایند ثبت‌نام به داوطلبان شماره‌ی پرونده‌ی ۷ رقمی داده نشده.

۴. تعریف کد ملی و رمز عبور

داوطلبان باید در سامانه جامع آزمون‌های سراسری، کد ملی و رمز عبور خود را تعریف کرده و این اطلاعات را برای مراحل بعدی نگهداری کنند.

۵. هزینه و ثبت نام

داوطلبانی که قصد شرکت در دو یا سه گروه آزمایشی را دارند، باید هزینه ثبت نام هر گروه را به‌صورت جداگانه پرداخت کرده و سریال اعتباری مربوط به آن‌ها را دریافت کنند.

اعلام نتایج کنکور

پس از برگزاری آزمون، داوطلبان می‌توانند نتایج خود را در وب‌سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org مشاهده کنند. نتایج معمولاً در دو مرحله منتشر شده و به اطلاع داوطلبان می‌رسد.

مشکلات متداول در ثبت‌نام کنکور

۱- مشکل در دسترسی به سایت ثبت‌ نام

به دلیل حجم بالای ترافیک یا مشکلات فنی، ممکن است داوطلبان نتوانند به سایت ثبت‌نام دسترسی پیدا کنند. بنابراین توصیه‌ی تیم مشاوره‌ی زندگی برازنده من به شما این است که ثبت‌نام خود را به روزهای آخر موکول نکنید.

۲- اشتباه در اطلاعات شخصی

وارد کردن اطلاعات ناقص یا نادرست، می‌تواند روند ثبت‌نام را مختل کرده و نیاز به اصلاح اطلاعات را به وجود آورد. هر داوطلب امکان این را دارد که تا ۶ بار اطلاعات ثبت‌نامی خود را ویرایش کند، بنابراین نسبت به صحت اطلاعات ثبت‌نامی خود اطمینان حاصل کنید.

۳- عدم اطلاع از شرایط و ضوابط

بی‌اطلاعی از مدارک لازم و قوانین مربوط به ثبت‌نام، یکی از دلایل اصلی بروز مشکلات در این فرآیند است.

۴- مشکلات فنی و نرم افزاری

خطاهای نرم‌افزاری یا نقص در سیستم ثبت‌نام می‌تواند روند ثبت‌نام را مختل کند و استرس داوطلبان را افزایش دهد.

۵- اشتباه در خرید کارت

در صورتی که هنگام خرید سریال کارت اعتباری ثبت‌نام، کارتی را اضافه‌تر خریده باشید می‌توانید با مراجعه به سامانه request.sanjesh.org، درخواست مرجوع هزینه‌ی سریال کارت اعتباری ثبت‌نام را ثبت کنید.

اگر اطلاعاتم رو اشتباه وارد کردم چکار کنم؟

با توجه به متن مقاله، در صورتیکه اطلاعات ثبت‌نامی خود را اشتباه وارد کردید، و یا قصد تغییر اطلاعات خود را دارید می‌توانید تا شش مرتبه اطلاعات خود را ویرایش کنید.

سایت ثبت نام کنکور سراسری

برای ثبت نام در کنکور سراسری ۱۴۰۴ باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنید.

سخن آخر

در آخر آرزوی موفقیت برای همه شما عزیزان داریم و پیشنهاد ما به شما این است که با حال خوب، آرامش و توکل به خدا ثبت‌نام کنکور خودتان را انجام دهید. درصورت وجود هرگونه سوال یا مشکل در قسمت نظرات کاربران در انتهای مقاله با ما در ارتباط باشید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط