طرح مشاوره شاهین

| ظرفیت محدود!

گرافیک، معرفی رشته گرافیک

خواندن این مطلب
5 دقیقه

زمان میبرد!

رشته گرافیک جزء رشته‌­های گروه هنر و جزء رشته‌­های پر طرفدار در بین هنرآموزها می­‌باشد. طراحی گرافیک به عنوان طراحی ارتباطات هم شناخته می‌شود.

شما به­ عنوان یک گرافیست تصاویر بصری را با استفاده از قلم و کاغذ، و یا نرم­‌افزارهای رایانه­‌ای ایجاد می­‌کنید و از محیط اطراف ایده می‌­گیرید تا بتوانید آثاری برای آگاهی دادن یا جذب مشتری خلق کنید.

این رشته به صورت دو مقطع کاردانی و کارشناسی پیوسته ارائه می‌­شود.

اگر به این رشته علاقه‌­مند هستید، می‌­توانید در هنرستان وارد این رشته شده و بعد از قبولی در کنکور فنی و  حرفه­‌ای، وارد مقطع کاردانی شوید و بعد از اتمام مقطع کاردانی وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته این رشته شوید، همچنین می­‌توانید از طریق کنکور هنر که متفاوت از کنکور فنی و حرف‌ه­ای­ است از طریق مقطع کارشناسی پیوسته اقدام به تحصیل در این مقطع کنید.

این رشته به صورت نیمه متمرکز می‌باشد، یعنی شما بعد از کسب حد نصاب علمی لازم برای قبولی در رشته و شهر مورد نظر باید در یک آزمون عملی هم شرکت کنید و بعد از قبولی در آزمون عملی می­‌توانید به تحصیل در این رشته بپردازید.

در این مقاله می‌خوانیم:

بازار کار و موقعیت شغلی رشته گرافیک

شما می­‌توانید بعد از فارغ­‌التحصیلی به عنوان مدیر تبلیغات، طراح اختصاصی شرکت­‌ها، طراح صفحات کتاب و یا طراح پوسترها، طراح وب، ویرایشگر عکس، طراح معماری و مهندسی، ویرایشگر فیلم، طراح گرافیک، طراح محصول، هنرمند چند رسانه­‌ای، انیمیشن یا انیماتور فعالیت کنید.

البته در این عرصه خلاقیت حرف اول را می‌­زند و شما باید طرح­‌های جذاب و حرفه‌­ای ارائه دهید تا کارهایتان با سرعت بیشتری دیده شود.

چارت درسی دانشگاهی

چارت درسی دانشگاه‌­ها معمولا مشترک است. با این حال ممکن است در بعضی واحدهای دانشگاهی تفاوت جزئی وجود داشته باشد. حال این تفاوت می­‌تواند فقط در اسم باشد و محتوای درس یکسان باشد.

چارت درسی رشته گرافیک که برایتان آوردیم، برگرفته از چارت درسی مقطع کاردانی رشته گرافیک دانشگاه دکتر شریعتی، و به شرح زیر است:

نرم‌افزار گرافیکی تصویریپرسپکتیوکاربرد حروف در گرافیکطراحی طبیعت و طبیعت بی‌جانانسان، طبیعت، طراحی
تصویرسازی پیشرفتهتصویرسازی دیجیتالچاپ پیشرفتهکاربرد نقوش سنتی در گرافیک معاصرطراحی فونت فارسی
بسته¬بندیتجزیه و تحلیل آثار گرافیکیحجم¬سازیطراحی آرمچیدمان در هنرهای تجسمی
ویدیو آرتخوش‌نویسی و طراحی حروفپروژه نهاییکارآموزیگرافیک در فضای مجازی
اقتصاد هنرهنرهای معاصرمدیریت هنریکاربرد گرافیک در سینما و تلویزیونزیبایی‌شناسی

دانشگاه‌های پذیرنده رشته گرافیک

نقاط قوت رشته گرافیک

اگر در این عرصه کارهای خاص و منحصربه‌فردی طراحی کنید، می‌­توانید چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران درآمد خوب کسب کنید.

عرصه هنر به دلیل جذابیت و عدم یکنواختی، زندگی را برای افرادی که به این رشته علاقه­‌مند هستند پرانرژی‌­تر و زیباتر می‌­کند و حس و حال خوبی به زندگی‌تان می‌­دهد.

نقاط ضعف رشته گرافیک

ممکن است در ابتدای کار نتوانید درآمد خیلی بالایی از این رشته کسب کنید، یا کارهای شما به آن صورت که باید دیده نشود، اما نباید ناامید شد، این رشته نیاز به صبر و پشتکار بالا برای درآمد زایی دارد.

توانایی‌های لازم گرافیک

برای موفقیت در رشته دانشگاهی گرافیک با داشتن ذهنی خلاق و پویا لازم است دائما در ذهنتان طرح­‌های جدید و جذابی را خلق کنید.

این کار به ذوق هنری هم نیاز دارد و ممکن است هرکسی نتواند به خوبی از عهده این کار بربیاید.

برای موفقیت در این رشته علاوه بر خلاقیت شما باید قدرت تشخیص نیاز مشتری را نیز داشته باشید، این به شما کمک می‌­کند کارهایی که ارائه می‌­دهید به سرعت درخواست شود.

شما در این عرصه نیاز دارید با نرم‌­افزارهای مختلفی کار انجام بدهید، البته کار با این نرم­‌افزارها در دانشگاه آموزش داده می‌­شود اما برای تسلط بیشتر روی این نرم‌­افزارها بهتر است در کلاس و دوره‌­ها خارج از دانشگاه هم شرکت کنید.

وضعیت اپلای گرافیک

اپلای با رشته­‌ی گرافیک وضعیت متوسط رو به بالایی دارد، یعنی اگر توانمندی­‌های لازم و زبان قوی داشته باشید برای مهاجرت رشته مناسبی می­‌باشد.

شخصیت‌شناسی

طبق آزمون MBTI و شخصیت‌شناسی این آزمون، ۴ تیپ شخصیت مناسب این رشته هستند:

INTJ (برنامه ریز):

 درونگرا، شمی، فکری، داوری کننده، استراتژیست، کامل­‌گرا، تحلیل­‌گر، نتیجه‌­گرا، با دقت، اهل تئوری و آینده نگر.

INFP (رویاپرداز):

 درونگرا، شمی، احساسی، ملاحظه کننده، صبور، حساس، هنرمند، اهل نظریه و تئوری، دارای قوه تخیل قوی.

ENFP (وکیل مدافع):

 برونگرا، شمی، احساسی، ملاحظه کننده، خلاق، اجتماعی، رهبر، الهام­‌بخش.

INFJ (محرم راز):

 درونگرا، شمی، احساسی، داوری کننده، اهل نظریه و تئوری، خلاق، آینده­‌نگر.

حرف آخر

قبل از انتخاب رشته و قبل از ورود به هر رشته‌­ای خوب فکر کنید، با افرادی که قبل از شما این مسیر را طی کرده‌اند صحبت کنید و از تجربه‌­هایشان استفاده کنید.

همچنین از راهنمایی­‌های مشاوران ماهر و متخصص در این زمینه بهره ببرید.

انتخاب رشته مهم‌­ترین تصمیم شما در زندگی ا­ست، نباید فقط به لحظه‌­ای که در آن قرار دارید فکر کنید و تصمیم بگیرید، به چهار سال بعد خود نگاه کرده و تصور کنید با این انتخاب در کجا قرار خواهید گرفت.

 

اگه نیاز به مشاوره رایگان داری، فرم زیر رو پر کن:

ما خیلی زود باهات تماس میگیریم.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط