طرح مشاوره شاهین

| ظرفیت محدود!

روش مطالعه learn to learn

خواندن این مطلب
4 دقیقه

زمان میبرد!

یکی از مشکلات اغلب دانش‌آموزان و دانشجویان هنگام مطالعه این است که ممکن است بدلیل اینکه کندخوانی، یا حواس پرتی یا مطالعه سطحی، ساعت‌ها به مطالعه یک صفحه مشغول باشند و یا حتی برای یک پاراگراف آنقدر زمان بگذارند که روند مطالعه آن‌ها حوصله سربر و خسته کننده شود. اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روش مطالعه learn to learn  است که در این مقاله درباره این روش به خوبی توضیح خواهیم داد.

در این مقاله می‌خوانیم:

سبک های یادگیری چیست؟

در روش مطالعه learn to learn هدف اصلی به کارگیری و تلفیق انواع سبک‌های یادگیری است. اگر برایتان سوال ایجاد شده که «سبک‌های یادگیری چیست ؟!» باید بگوییم که ما برای یادگیری و وارد کردن مطلبی به حافظه خود می‌توانیم اطلاعات را از چهار ورودی وارد مغز خود کنیم و این چهار ورودی همان حواس ظاهری ما هستند که عبارتند از سبک بصری(از راه دیدن متن)، سبک شنیداری( از راه شنیدن متن)، سبک خواندن و نوشتن، سبک حرکتی.

با تلفیق کردن سبک‌های مختلف، کانال ورودی اطلاعات به مغز گسترده‌تر شده و اطلاعات بیشتر و کامل‌تری وارد مغز می‌شود و به عبارتی یادگیری بهتری اتفاق می‌افتد و این دقیقا کاری است که ما در روش learn to learn انجام می‌دهیم.

روش مطالعه learn to learn چیست؟

اگر بخواهیم این روش فوق‌العاده موثر را در یک جمله توصیف کنیم می‌توانیم بگوییم ( learn to learn یعنی بیاموز و آموزش بده) و این همان معلم بازی است که خیلی از ما در زمان کودکی با هم سن و سالانمان بازی می‌کردیم. در این روش مطالعه بعد از اینکه یک متن را خواندید باید با صدای بلند برای خودتان توضیح دهید و بعد گفته‌های خود را با متن کتاب تطبیق دهید.

مراحل مطالعه با روش learn to learn

مراحل مطالعه با روش learn to learn

به طور کلی روش مطالعه learn to learn سه مرحله دارد که شامل ۱- مطالعه، ۲- آموزش، ۳-تطبیق است.

۱- مطالعه

 اولین گام برای استفاده از این روش مطالعه است. همانطور که می‌دانید ابتدا لازم است متن درس را مطالعه کرده تا با متن آشنا شوید. پس به خوبی روی متن درس عمیق شوید و سعی کنید مطالب را یادبگیرید.

۲- آموزش

گام دوم و اصلی روش مطالعه learn to learn ، آموزش است. در این مرحله خودتان را یک استاد خبره تصور کنید و با اعتماد بنفس آنچه که یادگرفتید را درس دهید. تصور کنید که قرار است در یک کلاس بزرگ پر از دانش آموزان مطالب را تدریس کنید.

چون یکی از فنون تدریس موفق این است که استاد مطالب را طبقه بندی شده و قابل فهم دانش‌آموز ارائه دهد، شما هم لازم است آنچه یاد گرفتید را با زبان خودتان توضیح دهید؛ این کار در درجه اول باعث می‌شود اطلاعات در مغز شما پردازش و طبقه‌بندی شود و در ضمن از سبک‌های مختلف یادگیری استفاده می‌کنید که در نهایت باعث می‌شود کانال‌های یادگیری وسیع‌تری در ذهن شما تشکیل شود.

برای یادگیری بهتر در این مرحله توصیه می‌کنیم که حتما مانند اساتید حرفه‌ای برای خودتان مطالب را خلاصه‌نویسی کرده و لیستی از تیترهایی که قرار است تدریس کنید آماده کنید. و مطالب را طوری توضیح دهید که ضعیف‌ترین دانش‌آموزان هم به خوبی درس را یاد بگیرند.

۳- انطباق

بعد از اینکه تدریستان تمام شد نوبت تطبیق گفته‌های شما با متن درس است. پس یکبار دیگر متن درس را به صورت تورق سریع بررسی کنید. در این مرحله اگر گفته‌های شما مطابق با متن درس بود و به همه مطالب اشاره کردید، به شما تبریک می‌گوییم! چون بر متن درس کاملا مسلط شدید و مطالب تا مدت‌ها در حافظه شما تثبیت شده است.

اما اگر قسمتی را از قلم انداخته یا اشتباه توضیح دادید نا امید نشوید! زیرا الان مغز شما آماده دریافت اطلاعاتی است که در مرحله قبل خوب یادنگرفته پس می‌توانید با مطالعه مجدد مطالب از قلم افتاده را یادبگیرید و حافظه‌تان تثبیت کنید.

روش مطالعه Learn to Learn یک رویکرد مؤثر برای یادگیری عمیق و ماندگار است که به شما کمک می‌کند مهارت‌های یادگیری خود را تقویت کنید و نتایج بهتری کسب کنید. در این روش، به جای تمرکز صرف بر حفظ کردن مطالب، یاد می‌گیرید چگونه یادگیری را بهینه کنید. اصول کلیدی این رویکرد شامل درک مفاهیم به جای حفظ طوطی‌وار، مرور مطالب در فواصل زمانی مناسب (Spaced Repetition)، ترکیب فعال‌سازی مغز از طریق تکنیک‌هایی مانند خودآزمایی و نقشه ذهنی، و مدیریت مؤثر زمان و انرژی است. هدف اصلی Learn to Learn این است که به شما بیاموزد چطور با شناخت بهتر از شیوه‌های یادگیری خود، به دانش‌آموزی خودکارآمد و مستقل تبدیل شوید. این روش به‌ویژه برای دانشجویان و افرادی که به دنبال بهبود بهره‌وری و نتایج تحصیلی هستند، بسیار کارآمد است.

فراموش نکنید بطور کلی برنامه‌ریزی تحصیلی و درس خواندن کار ساده‌ای نیست و گاهی سخت است بدانیم از کجا شروع کنیم یا چطور درست پیش برویم. داشتن یک مشاور کنار شما می‌تواند این مسیر را خیلی راحت‌تر کند؛ کسی که کمک کند وقتتان را بهتر مدیریت کنید، نقاط قوت و ضعف‌تان را بشناسید و برنامه‌ای بچینید که واقعاً جواب بدهد. اگر حس می‌کنید در این مسیر نیاز به کمک دارید، ما اینجاییم تا کنارتان باشیم و با تجربه و راهنمایی‌هایی که داریم، به شما کمک کنیم به هدفتان نزدیک‌تر شوید.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط