به همراه تفسیر پیشرفته و کامل
تست اهمالکاری تاکمن برای بررسی میزان گرایش افراد به اهمالکاری در امور روزمره و فعالیتهای تحصیلی یا کاری استفاده میشود. این تست به فرد کمک میکند که میزان تأخیر و به تعویق انداختن وظایف خود را بسنجد و بتواند نسبت به بهبود آن اقدام کند.
۱۶ سوال
نوجوان و بزرگسال
۴ دقیقه
تست اهمالکاری تاکمن یا به عبارتی “پرسشنامه اهمالکاری تاکمن” (Tuckman Procrastination Scale) یکی از معروفترین ابزارها برای سنجش اهمالکاری و تعویق در انجام کارها است. این پرسشنامه توسط بروس تاکمن (Bruce W. Tuckman) طراحی شده است و بیشتر برای بررسی میزان گرایش افراد به اهمالکاری در امور روزمره و فعالیتهای تحصیلی یا کاری استفاده میشود. این تست به فرد کمک میکند که میزان تأخیر و به تعویق انداختن وظایف خود را بسنجد و بتواند نسبت به بهبود آن اقدام کند.
برای افرادی که به دنبال شناسایی و رفع مشکل اهمالکاری هستند، این تست میتواند ابزار خوبی باشد تا بتوانند این رفتار را شناسایی و بر روی آن کار کنند و البته که باید بدانید اهمالکاری با تنبلی متفاوت است. برای آشنایی با “ تفاوت اهمالکاری با تنبلی ” میتوانید روی آن کلیک نموده و مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.
هدف آزمون روانشناختی اهمالکاری تاکمن شناسایی و اندازهگیری میزان تمایل فرد به اهمالکاری است. این تست به افراد کمک میکند تا با شناخت رفتارهای مرتبط با تعویقانداختن کارها و وظایف، درک بهتری از الگوهای عملکردی خود پیدا کنند و درنهایت با شناسایی الگوهای فکری و گره های روانی خود در جهت کنترل آن اقدام نمایند.
در نتیجه، تست اهمالکاری تاکمن برای افرادی که میخواهند عادات کاری خود را بهبود ببخشند و در برنامهریزی و انجام بهموقع وظایف موفقتر باشند، ابزاری مفید محسوب میشود.
اهمالکاری به وضعیتی اشاره دارد که فرد در آن عمداً یا ناخواسته اقدامات و وظایف خود را به تأخیر میاندازد یا به صورت ناکارآمد انجام میدهد.
اهمال کاری میتواند شامل عدم تمرکز، تاخیر در انجام وظایف، عدم انجام وظایف به موقع، انجام وظایف به نحو ناکارآمد و کاهش عملکرد کلی فرد در محیط کار یا تحصیل باشد.
بعضی از علل اهمالکاری میتوانند شامل عدم تمرکز، عدم علاقه، کمبود انگیزه، استرس، بیاعتمادی به خود، ناتوانی در مدیریت زمان، تکلیفهای بیش از حد، فشار کاری زیاد، ناکارآمدی سازمانی، بیانگیزگی و تعاملات ناسازگار با محیط کار یا تحصیل، میباشد.
مدیریت اهمالکاری در برخی از موارد میتواند شامل تعیین اهداف مشخص و قابل اندازهگیری، برنامهریزی منظم، مدیریت زمان، تقویت انگیزه و علاقه، ایجاد محیط کاری مناسب، ارائه بازخورد موثر، مدیریت استرس و تسهیل فرآیند تصمیمگیری و انجام وظایف است.
تست اهمالکاری تاکمن شامل ۱۶ سوال است که برای ارزیابی میزان گرایش فرد به اهمالکاری طراحی شده است. سوالات این پرسشنامه به طور کلی رفتارها و نگرشهای مرتبط با اهمالکاری را بررسی میکنند.
نحوه امتیازدهی این پرسشنامه به این صورت است که گزینههای موافقتر (نشاندهنده اهمالکاری بیشتر) نمره بالاتری دارند. پس از تکمیل پرسشنامه، نمرات تمام سوالات جمع میشود و امتیاز نهایی به دست میآید. نمره بالاتر نشاندهنده گرایش بیشتر به اهمالکاری است که در تفسیر تست راهکارهایی برای کنترل اهمالکاری نیز به شما داده خواهد شد.
میزان همبستگی این پرسشنامه با پرسشنامه های دیگری که عادات مطالعه را می سنجند ،محاسبه شد. همبستگی این آزمون با پرسشنامه عادت مطالعه موخودها ، پاوسان سان وال ۰/۶۹ ، با آزمون عادت های مطالعه و نگرش سی پی مادور ۰/۶۷، با پرسشنامه عادت مطالعه بی وی پاتل ۰/۷۴ و با پرسشنامه درگیری مطالعه آشا ،بهاتناگار ۰/۸۳ گزارش شده است. همبستگی ها ی بدست آمده مطلوب و قابل قبول بودند.
ابوالفضل کرمی ضریب اعتبار آزمون را از طریق بازآزمایی به فاصله ۴هفته ۰/۸۸ و به فاصله سه ماه ۰/۶۷ گزارش کرده و ضریب هبستگی سوالات به روش تقسیم سوالات به زوج و فرد ۰/۶۵ گزارش شده است.. در پژوهشی که رضایی و همکاران در رشت انجام دادند، اعتبار پرسشنامه را در دو مرحله آزمون مجدد طی مدت ۱۰ روز بررسی کردند که ضریب آلفای کرونباخ معادل ۰/۸۸ بدست آمد. ضریب همبستگی بین دامنه ها نیز ۰/۸۸ محاسبه شد. روایی آزمون نیز با نظر ۱۰ استاد از دانشگاه پرستاری و مامایی رشت تایید گردید.کوشان و حیدری(۱۳۸۵) اعتبار این پرسشنامه را در مطالعات مختلف ۰/۶۹، ۰/۶۷، ۰/۷۴ و ۰/۸۳ گزارش کرده اند.