به همراه تفسیر پیشرفته و کامل
تست MBTI برای شناسایی ویژگیهای شخصیتی در ۱۶ تیپ مختلف است. این تست بر پایه چهار بُعد اصلی شامل برونگرایی، درونگرایی، شهودی، حسی، احساسی و منطقی طراحی شده است که به افراد کمک میکند تا با شناخت بهتر خود، مسیر شغلی و ارتباطات مؤثرتری داشته باشند و در توسعه فردی و حرفهای خود موفقتر عمل کنند
۹۷ سوال
بزرگسالان
۲۰ دقیقه
تست شخصیت شناسی MBTI یا شاخص تیپ شخصیتی مایرز – بریگز ابزاری معتبر برای شناسایی ویژگیهای شخصیتی افراد در ۱۶ تیپ مختلف است. این تست بر پایه چهار بُعد اصلی شامل برونگرایی در مقابل درونگرایی، حسی در مقابل شهودی، منطقی در مقابل احساسی و قضاوتگر در مقابل دریافتگر طراحی شده است. نتایج تست MBTI به افراد کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند و درک بهتری از سبکهای ارتباطی و تصمیمگیری خود پیدا کنند. این تست برای توسعه فردی، شغلی و تحصیلی بسیار کاربردی است و میتواند در انتخاب مسیر شغلی مناسب کمک کند.
هدف تست شخصیت شناسی MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) شناسایی و درک تیپهای شخصیتی افراد بر اساس نظریههای کارل یونگ است. این تست به چندین هدف اصلی طراحی شده است:
شناخت خود: MBTI به افراد کمک میکند تا ویژگیها، نقاط قوت و ضعف شخصیتی خود را بهتر بشناسند و از این شناخت برای توسعه فردی بهرهبرداری کنند.
بهبود ارتباطات: با شناخت تیپ شخصیتی خود و دیگران، افراد میتوانند روابط بهتری برقرار کنند و در تعاملات اجتماعی و حرفهای مؤثرتر عمل کنند.
راهنمایی شغلی: این تست میتواند به افراد در انتخاب مسیر شغلی مناسب کمک کند، زیرا هر تیپ شخصیتی تمایلات و تواناییهای خاصی دارد که ممکن است در برخی حرفهها موفقتر باشد.
توسعه تیمی: در محیطهای کاری، MBTI میتواند به شناسایی نقاط قوت و ضعف تیمها کمک کند و به بهبود همکاری و ارتباطات بین اعضای تیم منجر شود.
مدیریت استرس: شناخت تیپ شخصیتی به افراد کمک میکند تا روشهای مؤثرتری برای مدیریت استرس و فشارهای روزمره پیدا کنند.
به طور کلی، تست MBTI ابزاری مفید برای درک بهتر خود و دیگران است و میتواند در جنبههای مختلف زندگی شخصی و حرفهای کاربرد داشته باشد.
تست mbti به افراد کمک میکند تا نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرده و به آنها نشان میدهد که هر فردی دارای چه خصوصیاتی است و در شرایط مختلف چگونه تصمیمگیری میکند.
بینشی که از این ارزیابی بهدست میآید، به افراد در درک تواناییهای متفاوت شغلی و سازمانی خود و همچنین قابلیتها و ضعفهای شخصیتی آنها کمک میکند.
سنجهی mbti به ایجاد درک و فهم از سبکهای مختلف ارتباطی و تعیین رویکردهای کاری میان رهبران، اعضای تیم و همکاران کمک کرده و آنها را قادر می سازد تا با یکدیگر بهگونه موثرتری تعامل کنند.
آزمون شخصیت شناسی مایرز_بریگز برگرفته از تیپشناسی شخصیت روانشناس بزرگ، کارلگوستاو یونگ میباشد و پایه و اساس خود را از این نظریه دریافت کرده است.
یونگ معتقد بود که شخصیت انسانها در ارتباط با مولفههای فرهنگی شکل میگیرد.
فرهنگی که در طی قرون متمادی نسل به نسل پیش میرود و افراد هر جامعه از فرهنگ منحصر به فرد محل زندگی خود تأثیر میپذیرد. علاوه بر نقش فرهنگ، یونگ تاثیر ایگو، ناخودآگاه شخصی و عقدههای آن، ناخودآگاه جمعی، پرسونا، آنیما و آنیموس و سایه را نیز در شکل گیری تیپهای شخصیت حائز اهمیت میداند.
یونگ نیروی روانی را در دو منش اساسی دسته بندی میکرد: برونگرایی و درونگرایی.
برونگراها توجهشان معطوف به دنیای اطراف بوده و خونگرم و معاشرتی بهحساب میآیند، درحالیکه افراد درونگرا نشانه و ویژگی اصلیشان، تعمق و سکوت بیشتر و کنارهگیری از اجتماعات است.
آنها بیشتر از آنکه تمایل به برقراری ارتباط با محیط بیرون را داشته باشند، توجه به احساسات و افکار خود را در الویت قرار میدهند.
یونگ همچنین برای دسته بندی تیپهای شخصیتی، چهار نوع کنش روانی را برمیشمارد که عبارت از تفکر، احساس، شهود و حس کردن میباشد. وی بر این اساس هشت نوع تیپ شخصیتی را معرفی میکند.
شاخص تیپ نمای mbti مبتنی بر همین مدل تیپ شناسی یونگ میباشد.
این مدل توسط یک مادر و دختر به نامهای کاترین کوک بریگز و ایزابل بریگز مایرز در سال ۱۹۶۰ توسعه یافت و امروزه به پراستفادهترین تست شخصیتی در سراسر دنیا تبدیل شده است.
همزمان و با ترجمهی کتاب « تیپهای روانشناختی» یونگ در سال ۱۹۲۳ در آمریکا، کاترین بریگز مفاهیم کتاب یونگ را بسیار مشابه با تفکرات خود و حتی سازمانیافته تر یافت.
او و دخترش با مطالعه منسجم و گستردهی آثار یونگ دست به طراحی آزمون mbti زدند و هدفشان در ابتدا این بود که با طراحی این آزمون در خلال جنگ جهانی دوم، به زنانی که در صنعت نظامی کار میکردند، برای یافتن شغل مناسب کمک کنند.
اگرچه که یونگ معتقد بود سه ترجیح شخصیتی و هشت نوع تیپ شخصیت وجود دارد، کاترین و ایزابل با بسط اندیشهها و نظرات یونگ و پس از بررسیهای فراوان، چهار نوع ترجیح شخصیتی و شانزده نوع تیپ شخصیت را مشخص کردند.
تست MBTI یا شاخص تیپ شخصیتی مایرز – بریگز افراد را در ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف طبقهبندی میکند. برای آشنایی بیشتر با ” تیپهای شخصیتی ۱۶گانه MBTI ” روی آن کلیک کنید.
مک دونالد ، اندرسون و هالند(۱۹۹۴) بین مقیاس های برون گرایی NEO و درون گرایی- برون گرایی MBTI ؛ حس شهودی MBTI و گشودگی به تجربه NEO ؛ تفکری- احساسی MBTI با موافقت NEO و اقضاوتی – ادراکی MBTI با وظیفه شناسی NEO همبستگی یافتند.
هوراسک و بتس (۱۹۹۸) اعتبار بازآزمایی را برای زیر مقیاس برونگرایی-درونگرایی ۰/۸۹ و ۰/۷۷، برای حسی-شهودی ۰/۹۳ و ۰/۸۵، برای منطقی-احساسی ۰/۹۱ و ۰/۵۶ ، برای قضاوتی-ادراکی ۰/۸۹ و ۰/۸۷ گزارش کردند.
فارنهام و همکاران(۲۰۰۱) اعتبار مقیاس های این ابزار را با روش بازآزمایی از ۰/۸۶ تا ۰/۸۹ گزارش کردند. در بررسی روایی این آزمون نیز بین مقیاس های MBTI و پرسشنامه شخصیت آیزنک همبستگی مطلوبی یافتند.
در پژوهشی نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین مولفه های تست MBTI همبستگی قوی وجود دارد. آلفای کرونباخ این آزمون بین ۰/۵۸ تا ۰/۷۵ گزارش شده است. همچنین یافته ها نشان می دهد که این آزمون با تعدادی از مولفه های پرسشنامه شخصیت شناسی نئو همبستگی خوبی دارد(فرزاد و همکاران، ۱۳۹۲).