طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

اختلال اضطرابی؛ درد مزمن زندگی روزانه ما

خواندن این مطلب
4 دقیقه

زمان میبرد!

اختلال اضطرابی یا اضطراب کلمه‌ایست که بسیار شنیده‌ایم یا از آن در روزمره استفاده می‌کنیم.

تمام ما در طول زندگی خود تجارب متعددی از اضطراب داشته‌ایم که گاهی آن را با ترس و یا استرس یکی می‌کنیم و تمامی را مشابه می‌دانیم.

 

در مقاله حاضر قصد داریم با ارائه‌ی تعریف اضطراب طبیعی و اضطراب مرضی از این مقوله شناخت بیشتری پیدا کنیم و بعد از آن ترس و استرس (فشار روانی) را با اضطراب مقایسه کنیم.

 

این مقاله پیش‌درآمد کوتاهی است برای ورود به بحث گسترده اختلالات اضطرابی که از این‌ پس به آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

"انگار دارن تو دلم رخت میشورن!!!"

من نمی­دانم نخستین بار چه کسی از این تعبیر زیبا استفاده کرد…

حسی که دقیقا این­چنین حالی را در بدن ما ترسیم می­کند. تشویش، نگرانی، بی قراری و…

انگار دیگر نمی­توانی آرام بگیری و یک گوشه بنشینی.


مصرف آرام بخش­‌های دارویی و حتی مخدر افزایش می­یابد و تو کنترلی در مصرف آن­ها نداری. هم دوست داری با کسی صحبت کنی و خود را خالی کنی، هم حوصله صحبت کردن نداری. وضع داخلی که عجیب ماجرا را به هم می­ریزد و می­شود غوز بالا غوز…


شاید اصطلاح علمی این حس را بتوان اضطراب یا دلشوره نامید.

حسی که شاید بسیاری از ما در بسیاری از مواقع و لحظات نه چندان خوش‌­آیند زندگی تجربه کرده‌­ایم.


زمانی که از ما دلیل آن را می­‌پرسند اکثر اوقات می‌­گوییم: نمی­دانم!!!

اما مگر می­شود دلیل همچین حالی را ندانست؟!

بله می­شود؛ چون منشأ پیدایش این احساس شاید هیچ دلیل بیرونی نداشته باشد.

تفاوت اضطراب با ترس و استرس

اختلال اضطرابی شامل چه چیزهای‌ست؟

اختلالات اضطرابی شامل؛

اختلال وحشت‌زدگی (پانیک)، گذر هراسی، هراس اختصاصی، اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب فراگیر هست.

این اختلالات حاصل تعامل ظریف میان عوامل وراثتی و  محیطِ زمینه‌ساز هستند، که به هر یک در مقاله‌ای جدا خواهیم پرداخت.

اضطراب طبیعی و اضطراب مرضی

همان‌طور که در ابتدا مطرح شد همه ما دچار اضطراب شده‌­ایم؛ احساس تشویش و بی‌قراری ناخوشایند و حتی مبهم که در همه سطوح زندگی گسترش پیدا می‌کند.

اضطراب با علائم جسمانی مانند سردرد و سرگیجه، لرزش بدن، تپش قلب، تعریق، بی‌قراری،  افزایش فشار خون، دل‌آشوبه، ناراحتی‌های معده‌ای و … همراه است.


این علائم برای هر فرد به شیوه متفاوتی تجربه می‌شود.

درواقع اضطراب به این دلیل رخ می‌دهد که به‌صورت هشدار نیاز به سازگاری یا تلاش را نشان دهد.


این پدیده تا زمانی‌که در توان تحمل فرد باشد و او را بدون اثر مخرب رو به جلو حرکت دهد، اضطراب طبیعی است اما زمانی‌که آثار مخرب اضطراب مانند آسیب به عملکرد روزانه فرد یا بروز علائم غیرقابل‌کنترل ایجاد شود، اضطراب مرضی است.

تفاوت اضطراب، ترس و استرس

تفاوت اضطراب و ترس

اضطراب و ترس مکانیزم مشابهی دارند. هر دو نوعی احساس گوش به زنگی در فرد ایجاد می‌کند که فرد برای مقابله با خطر خود را آماده کند و اقداماتی انجام دهد. (پیشنهاد مطالعه بیشتر: راهکارهای غلبه بر ترس‌ها)


تفاوت این دو مفهوم در اینجاست که ترس پاسخی است به خطری معلوم، بیرونی و مشخص و منشأ آن مشخصاً خطرساز است، اما اضطراب در مواجهه با تهدید نامعلوم درونی و مبهم رخ می‌دهد که می‌تواند تعارض باشد.

تفاوت استرس (فشار روانی) و اضطراب

درواقع این‌که ما استرس یا فشار روانی را احساس کنیم، پیش‌از آنکه به ماهیت واقعه مرتبط باشد، به شرایط ما، دفاع‌ها و سازگاری­مان بستگی دارد.


عموماً استرس در مقابل اضطراب احساس کوتاه‌مدت‌تر و موقعیتی است که می‌تواند محرکی برای ایجاد اضطراب باشد و اضطراب می‌تواند نشانه‌های بیرونی استرس زیاد قلمداد شود.

اضطراب

اما دانستن این تفاوت‌ها چه کمکی به ما می‌کند؟

 ما از تفاوت‌های میان اضطراب ترس و استرس تنها به این دلیل صحبت نکرده‌­ایم که اندوخته دانشی خود را گشترش دهیم؛


آنچه مهم است تمایز گذاشتن میان این موارد به شیوه‌ای درست است، زیرا هر کدام راه­ حل و روش درمان متفاوتی می­طلبد.


پس شناخت این تفاوت‌­ها به ما کمک می­کند تا بتوانیم راه‌ حلی متناسب با صورت مسئله ارائه کنیم؛ برای مثال درمان و کنترل اضطراب نیاز به جلسات مستمر روان‌درمانی و مشاوره دارد، اما می‌توان استرس را با اقدامات عملی که به فرد آموزش داده­ می­شود نیز رفع کرد.


در قسمت دیدگاه‌ها منتظر خواندن نظرات شما خواهیم بود.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید