طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

همه چیز درمورد fomo یا ترس از دست دادن!

خواندن این مطلب
5 دقیقه

زمان میبرد!

fomo یا ترس از دست دادن نوعی اختلال جدی است که اینروزها با گسترش شبکه‌های اجتماعی و بمباران اطلاعاتی از نحوه‌ی زندگی افراد مختلف مثل افراد معروف، سلبریتی‌ها و اینفلوئنسر‌ها، در فرد ظاهر میشود.

 

fomo احساسی است شبیه به اینکه از چیزی مهم در زندگی عقب افتاده‌اید، درحالیکه دیگران درحال تجربه‌ی آن هستند و این فکر میتواند از شما یک فرد همیشه مضطرب و بیقرار بسازد.

 

در این مقاله از زندگی برازنده من و به قلم سرکار خانم سعیده دبیریان (کارشناس ارشد علوم تربیتی) میخواهیم این موضوع رایج را بطور کامل بررسی کنیم و برای در امان ماندن از آن به شما عزیزان راهکارهایی را ارائه کنیم. با ما همراه باشید.

فومو - ترس از دست دادن

Fomo یا (Fear of missing out) چیست؟

انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و تمایل دارد اجتماعات بزرگ و کوچک انسانی را تشکیل دهد. همین میل و رغبت، انسان‌ها را به برقراری ارتباطات تازه تشویق می‌کند.

 

درگذشته قالب ارتباطات اجتماعی به شیوه‌‌ی چهره به چهره بود، اما امروزه با گسترش شبکه‌های اجتماعی مجازی و دسترسی همگان به اینترنت، این قالب تغییر یافته است. امروزه اکثر افراد با فرستادن پیام های صوتی یا متنی و یا لایک کردن و کامنت گذاشتن نیاز خود را به برقراری ارتباط برطرف می‌کنند.

 

اما مسأله‌ای که ممکن است اینگونه روابط را تحت تأثیر قرار داده و بر سلامت روحی و جسمی آدمی تأثیر بگذارد، فومو (FOMO) یا ترس از دادن می‌باشد.

 

در واقع با رواج ارتباطات مجازی، ترس از دست دادن فرصت‌ها، روابط و اطلاعات از رایج ترین مسائلی است که می‌تواند استرس زیادی را به فرد وارد کند. این اختلال می‌تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد اما برخی افراد از ریسک بیشتری برای ابتلا به آن برخوردار هستند.

 

برای همه‌ی ما پیش آمده که گاهی اوقات مرتبا صفحات اینستاگرام خود را آپدیت می‌کنیم، برای گرفتن پیام و خبری جدید دائما گوشی خود را چک می‌کنیم و … .

 

ما این‌کار را به حالت ناخودآگاه و از روی عادت انجام می‌دهیم، اما اگر فکر و احساسی که در پشت پرده‌ی عمل ما وجود دارد، این باشد که دیگران زندگی بهتری را در مقایسه با ما دارند، به آن‌ها بیشتر خوش می‌گذرد و در حال گذراندن لحظات شادتری نسبت به ما هستند، می‌گوییم ما دچار ترس از دادن یا اختلال فومو هستیم.

اختلال فومو چگونه بروز میکند؟

در این اختلال فرد احساس می‌کند از کسب تجربیات و سرگرمی‌های دیگران بی‌اطلاع مانده است. این اضطراب سبب می‌شود که فرد دائما خود را در ارتباط با دیگران نگاه داشته تا چیزی را ازدست ندهد.

 

این اصطلاح اگرچه تنها در چند دهه‌ی اخیر به آن پرداخته شده است، اما مفهوم جدیدی نمی‌باشد. شواهدی از این اصطلاح در متون باستانی موجود است اما نخستین بار این مفهوم توسط استراتژیست بازاریابی، دکتر دان هرمان در یک مقاله‌ی تحقیقاتی در سال ۱۹۹۶ مطرح شد.

 

اگرچه مفهوم فومو (FOMO) مفهوم جدیدی است، اما می‌توان گفت با ظهور شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص facebook و Instagram، میزان شیوع این اختلال نیز شدت بیشتری یافت.

 

رسانه‌های جمعی همواره در حال القای حس عقب ماندن به افراد هستند. افراد با قرار گرفتن در این فضا سعی بر اشتراک گذاری لحظات شاد و تکرارناپذیر زندگی خود با دیگران دارند.

حال اگر کسانی که زمینه‌ی اختلال فومو را دارند، با این صحنه‌‌ها مواجه شوند، برداشتی جز حس عقب ماندگی و ناامیدی نداشته و به سوی افسرگی گام برمی‌دارند.

ترس از دست دادن - فومو

علائم اختلال فومو

  • خستگی مداوم
  • کمبود انگیزه و اشتیاق
  • افزایش اضطراب و روان‌رنجوری
  • ایجاد افکار خود‌انتقادی وآسیب به عزت‌نفس افراد
  • کاهش سطح رضایت از زندگی و امنیت در روابط عاطفی

در مواجهه با FOMO چه کمک‌هایی می‌توانیم به خود انجام دهیم؟

اگر با خوادن این مقاله و تا اینجا احساس می‌کنید شما هم درگیر اختلال فومو یا ترس از دست دادن شده‌اید، راهکارهای زیر را با دقت بخوانید و سعی کنید برای برقراری آرامش به خوتان کمک کنید.

۱_ ایجاد ارتباطات واقعی

همه‌ی ما نیاز به تعلق به دیگران و برقراری ارتباطات واقعی داریم. دوستان و خانواده اغلب بهترین افرادی هستند که می‌توانند به شما یادآوری کنند، لایق عشق و پذیرش بی قید و شرطشان هستید. محدود کردن زمان استفاده از تلفن همراه و گذراندن وقت با عزیزانتان، راهی عالی برای ایجاد روابط عمیق و واقعی می‌باشد. حال ‌آن که تعامل مداوم با رسانه‌های اجتماعی ممکن است ما را از یک موقعیت بد به موقعیتی بدتر سوق دهد و گرفتار ترس از دست دادن کند.

۲_ انجام سم زدایی دیجیتال

صفحات مجازی پر از تصویر چیزهایی است که ما نداریم. برای اینکه بتوانیم بر روی داشته ها و نقاط‌قوت خود تمرکز کنیم، بایستی محتواهای در دسترسمان را غربال کرده و هر آنچه که موجب افکار منفی و افزایش اضطرابمان می‌شود را شناسایی و حذف کنیم.

۳_ محدود کردن دسترسی به تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی

اگر بتوانید صبحتان را بدون چک کردن موبایل خود آغاز کنید، کار بزرگی کرده اید!

البته این به معنای حذف کردن و استفاده نکردن از تلفن همراه نمی‌باشد، بلکه شما باید برای همه‌ی امور خود از جمله میزان استفاده از گوشی و چک کردن صفحات مجازی با برنامه ریزی عمل کرده تا بتوانید زمان خود را مدیریت کنید.

۴_ کمک گرفتن از یک متخصص

اگر ترس از دست دادن در شما به‌قدری قوی بوده که زندگی روزمره و عملکرد شما را تحت تأثیر قرارداده است، مراجعه به یک روان‌شناس گزینه‌ی خوبی برای به‌دست آوردن تعادل و مقابله با افکار منفی می‎باشد. درمان شناختی_رفتاری (CBT) یکی از شاخه‌های درمانی است که درمانگر با ریشه‌یابی افکار اضطرابی و افسرگی می‌تواند به شما در مقابله با این اختلال کمک کند.

ترس از دست ادن

گرچه فومو به شدت با استفاده از رسانه‌های اجتماعی در ارتباط است، مهم است به یاد داشته باشید که این یک احساس بسیار واقعی و رایج در بین افراد در هر سنی است.


هر کسی در زمان‌های مختلف زندگی خود ممکن است ترس از دست دادن را احساس کند. بهتر است ابتدا در اولین قدم این احساس را بشناسید، نسبت به آن اگاهی پیدا کنید و با راه‌حل‌های ارائه شده برای رفع آن اقدام کنید و در صورت نیاز، بهره‌گیری از کمک متخصصان را در برنامه‌ خود قرار دهید‌.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید