طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

شادی چیست؟ چگونه می‌توانیم شادتر زندگی کنیم؟

خواندن این مطلب
5 دقیقه

زمان میبرد!

شادی و خرسندی یک وضعیت روانی است که در آن فرد احساس بهزیستی و رضایت از زندگی را تجربه می‌کند. زمانی که از شادی صحبت می‌کنیم، ممکن است توصیف دقیق آن برای بسیاری از ما دشوار باشد و نتوانیم دقیقا بگوییم شادی به چه معناست.


اما به‌طور کلی می‌توان گفت که شادی یک تجربه‌ی طولانی مدت رضایت از زندگی است که از بسیاری از احساسات کوتاه‌مدت لذت و شادمانی تشکیل شده است.


آنچه که باید در نظر بگیریم این است که افراد شاد نیز احساسات انسانی مثل خشم، ناراحتی، ناامیدی و … را تجربه کرده و هر روز آن‌ها بدون نقص نمی‌گذرد.


این افراد زمانی که با اتفاقات ناراحت‌کننده مواجه می‌شوند، با خوش‌بینی سعی بر گذر از آن‌ها داشته و به راحتی با مسائل کنار می‌آیند.

هم‌چنین وقتی در آینده به فصول گذشته‌ی زندگی خود نگاه می‌کنند احساس رضایت خاطر و اطمینان پیدا می‌کنند.

اما شادی از کجا نشاًت می‌گیرد؟

اگرچه که ما اغلب گمان می‌کنیم شادی از اتفاقاتی که در زندگی رخ می‌دهد، ناشی می‌شود، روان‌شناسی مثبت‌نگر به ما می‌گوید که شادی تا حد زیادی از مغز ما می‌آید.

به همین علت است که تغییر طرز تفکر می‌تواند شادی و رضایت ما را افزایش دهد.

 

تحقیقات نشان می‌دهد که طبق یک تحریف شناختی، مردم به‌طور کلی عادت دارند تا جنبه‌های مثبت موضوعات را نادیده گرفته و بر جنبه‌های منفی آن‌ها تمرکز کنند.

البته که باید در نظر داشت نگاه مثبت داشتن و لذت بردن از لحظات، به معنای انکار تلاش و عادت به وضع موجود نیست.

 

در واقع شاد بودن با تلاش کردن در تضاد نمی‌باشد.

اما مساًله این‌جاست که شادی یک قله یا نقطه‌ی پایان نیست که همگی بخواهیم به آن برسیم، بلکه باید از مسیر و روند اتفاقات نیز لذت برده و رضایت و شادکامی را در لحظه لحظه‌ی زندگی جستجو کنیم.

چگونه شادتر زندگی کنیم؟

راهکارهایی برای شادی و شادمانه زیستن:

حالا که با مفهوم شادی آشنا شدین، در زیر راهکارهایی برای تقویت حس شادی آورده شده است که در صورت بکار بستن آن‌ها احساس رضایت و خشنودی بیشتری را تجربه خواهید کرد.

۱. سپاسگزار باشید.

در دنیای روانشناسی مثبت گرا، هر بار که در رابطه با شادی بحث می‌شود، دو کلمه‌ی قدردانی و سپاس‌گزاری بسیار به چشم می‌خورد.

سپاسگزار بودن می تواند خلق و خوی شما را تقویت کند. در واقع تمرین قدردانی می تواند تأثیر قابل توجهی بر احساس امید و شادی بیشتر شما داشته باشد. هر روز را با یاداوری چیزی شروع کنید که بخاطر آن سپاسگزار هستید و در طول روز به نقاط قوت و دستاوردهای شخصی خود فکر کنید. آن‌ها می‌توانند موارد بزرگ و قابل توجهی هم‌چون دانستن علاقمندی کسی نسبت به شما یا ارتقای شغلی دلخواه‌تان باشند یا چیزهای کوچکی مانند پیشنهاد نوشیدن یک فنجان قهوه توسط دوست‌تان. با کمی تمرین، به مرور نسبت به وجود نعمت‌های کوچک و بزرگ زندگی خود آگاه‌تر شده و این بر نگرش شما اثر مثبتی می‌گذارد.

۲. عادات سالم ایجاد کنید.

سخن معروفی است که می‌گوید: “اینکه ما روزهایمان را چگونه می گذرانیم، نشانگر این است که زندگی خود را چگونه می گذرانیم.” زندگی ما پر از روزها است و روزهای ما از ساعت ها تشکیل شده است. بنابراین عادت‌های سالمی را دنبال کنید که به ساعت‌ها، روزها و طول عمر شما می‌افزایند.

 

برای مثال، یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. یک رژیم غذایی متعادل و سالم بر خلق و خوی شما نیز تأثیر مثبت خواهد گذاشت.  

ورزش: شما با ورزش کردن نه تنها به بدن خود خدمت می کنید، بلکه ورزش بر کاهش اضطراب و افسردگی نیز اثرگذار است و به‌طور کلی تاًثیر فراوانی بر سلامت روان ما می‌گذارد.

 

خواب کافی: مهم نیست که چقدر جامعه‌ی مدرن ما را به سمت خواب کمتر سوق می دهد، ما می دانیم که خواب کافی برای سلامت روان و عملکرد بهتر مغز حیاتی است.

۳. مقایسه را متوقف کنید.

مهم نیست که تعریف شما از شادی و خوشبختی چه باشد، مقایسه چیزی است که آن را از شما سلب می کند. در واقع در بازی مقایسه هیچ برنده ای وجود ندارد. بهتر است هر چه زودتر آن را متوقف کرده و به جای مقایسه‌ی خودتان با دیگران، روند پیشرفت و رشد شخصی خود را در دوره‌های مختلف زندگی بررسی کنید. در واقع بهترین کار مقایسه خود فعلی‌تان با خود گذشته‌تان است نه مقایسه‌ی خود با دیگران.

شادی، خوش بینی، مثبت اندیشی، زندگی شادتر

۴. اهداف خود را دوباره ارزیابی کنید.

همه‌ی انسان‌ها تغییر می کنند و اهداف متفاوتی را برای خود در نظر می‌گیرند. بهتر است اهداف خود را بازبینی کرده و اهدافی را که دیگر در خدمت شما نیستند، رها کنید. این بررسی مجدد مسیر را برای شما روشن‌تر می‌کند و شما را از سردرگمی نجات می‌دهد.

۵. با دوستان خود در ارتباط باشید.

انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و داشتن دوستان نزدیک می تواند ما را شادتر کند. مهم نیست که تعداد دوستانتان چند نفر است. کیفیت روابط بسیار بااهمیت تر است، حتی اگر شما فقط یکی دو دوست صمیمی و نزدیک داشته باشید. همیشه سهم معینی از برنامه‌ی خود را به ارتباط با دوستان اختصاص داده و برای دور هم جمع شدن یا حتی یک گفتگوی تلفنی برنامه‌ریزی کنید.

۶. لحظات ناخوشایند زندگی را بپذیرید.

نگرش مثبت به طور کلی چیز خوبی است، اما اتفاقات بد برای همه رخ می دهد. اگر اخبار بدی دریافت کردید و یا مرتکب اشتباه شدید، وانمود نکنید که خوشحال هستید و اتفاق مهمی نیوفتاده است.


احساس ناراحتی را بپذیرید و به خودتان اجازه دهید که لحظاتی آن را تجربه کنید. سپس، تمرکز خود را به سمت آنچه که این احساس را در شما ایجاد کرده است و آنچه ممکن است برای بهبودی لازم باشد تغییر دهید.


آیا تمرین تنفس عمیق کمکی می کند؟ پیاده روی و یا صحبت کردن با یک دوست چطور؟ هر آنچه که سبب حال خوب شما می‌شود را انتخاب کنید. در واقع باید بدانیم انتخاب شادی به معنای انکار ناراحتی و ناامیدی در زندگی نیست.

آنچه که مهم است نحوه‌ی رویارویی با این احساسات می‌باشد.


و هم‌چنین راهکارهای دیگری نظیر:

تمرکز بر خوبی‌ها و اتفاقات مثبت

بخشیدن دیگران و نثار عشق و محبت به اطرافیان

تمرین مثبت‌اندیشی

مشخص کردن ارزش‌های فردی

ارتباط و گذراندن وقت در طبیعت

مراقب از سلامت جسمی و روانی

یادگیری مهارت‌های جدید در حیطه‌ی مورد علاقه‌ی خود

همه و همه بر میزان شادی و رضایت از زندگی اثرگذار هستند.

در واقع باید بدانیم شادی آن رویای دست‌نیافتنی و دور از ذهن نیست که منتظر بمانیم روزی از راه برسد. تفکر مثبت و شاد در ذهن ماست، در روابطی است که به آن معنا می‌بخشیم و در عشق و محبت و اثری است که از خود به جای می‌گذاریم.


امیدوارم که این مقاله هم براتون مفید بوده باشه و بتونین توی زندگی بیشتر لبخند بزنید 🙂

خوشحال میشم اگه نظراتتون رو در قسمت دیدگاه‌ها برامون بنویسید.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید