طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

برنامه گام به گام توسعه فردی

خواندن این مطلب
4 دقیقه

زمان میبرد!

توسعه فردی” از جمله مفاهیمی است که در سال‌های اخیر زیاد از آن می‌شنویم؛

در واقع هر فعالیتی که فرد انجام دهد و باعث ارتقاء آگاهی و هویتش شود، کیفیت زندگی او را بهبود بخشد و منجر به دستیابی به اهداف و تحقق رؤیاها شود، توسعه فردی است.

احتمالاً همه ما در طول زندگی‌مان از این قبیل فعالیت‌ها را انجام داده‌ایم اما آنچه در مقاله حاضر بررسی می‌کنیم و به آن می‌پردازیم انجام فعالیت‌های منسجم در راستای رشد شخصی و توسعه فردی در قالب طراحی برنامه آن است که شامل اقدامات گام‌ به‌ گام برنامه‌ ریزی‌ شده خواهد بود.

بخش عمده اطلاعات این مقاله از کتاب “مدیریت بر خود و برنامه‌ ریزی توسعه فردی، ایده‌هایی برای تغییر، انتخاب مسیر موفقیت و توسعه شخصی” نوشته آقای دکتر بهزاد ابوالعلایی و نشر سازمان مدیریت صنعتی انتخاب شده‌است.

توسعه فردی واقعی چه شکلی است؟

دلم می­سوزد و کاری ز دستم بر نمی آید…

این مصرع حال من و امثال من را که در حد ناچیزی از مقوله یادگیری اثربخش و موثر اطلاعاتی داریم ترسیم می­کند…

 

جایی که تمام ساعات روزهای هفته یک نونهال هشت ساله باهوش و خلاق را با کلاس‌­های فوق برنامه مدرسه و موسیقی و ورزش‌های مختلف پر می­‌کنند و به خیال خود شرایط توسعه فردی را برایش ایجاد می­‌کنند.

 

آخر پدر و مادر مهربان و عزیز…

بیاییم اول از همه بدانیم توسعه چیست و سپس به توسعه فردی فرزندمان کمک کنیم.

زمانی که در بحث تولید از توسعه یاد می­شود در اکثر مواقع با رشد دچار اشتباه می­شود.

 

برای مثال اگر مزرعه­‌ای در سال گذشته دو تن گندم داده و امسال این مقدار به سه تن رسیده توسعه‌­ای روی کاغذ صورت نگرفته، بلکه رشد پنجاه درصدی داشته و امکان دارد به لحاظ کیفیت این محصول نسبت به سال قبل دچار افت شده­ باشد که این نه تنها توسعه مثبت نداشته بلکه منفی هم بوده­ است.

 

پس زمانی که فرزند شما همزمان کلاس‌­های زبان فرانسوی و آلمانی را طی می­کند و ورزش‌­های اسکواش و تکواندو و سوارکاری را می­‌آموزد و در کلاس‌­های آزمون کنکور شرکت می­کند لزوما به معنی توسعه فردی ایشان نیست.

 

شاید اگر به جای همه این کلاس‌­ها به یادگیری یکی از دوره‌های برنامه نویسی یا عکاسی یا طراحی دوخت می­پرداخت، مسیر بسیار زیباتر و درخشان‌­تری را می­‌پیمود و برای خود و جامعه بسیار مفیدتر بود.

 

پس شاید قدم اول برای توسعه فردی خود و دیگران، یافتن راه درست استفاده از علایق و استعدادهای شخصی باشد.

توسعه فردی - personal development

برنامه گام به گام توسعه فردی

 فرض کنید می‌خواهید درآخر هفته به‌همراه خانواده به یک پیک‌نیک بروید، برای عالی انجام شدن این تفریح چه کارهایی انجام خواهید داد؟

 

 

 بیایید این مسیر را با هم در حوزه توسعه فردی قدم به قدم طی کنیم احتمالاً اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که ببینیم دوست داریم به کجا برویم. در مسیر رشد هم همینگونه است؛

 

ابتدا باید بنشینید و با خود فکر کنید، وضع مطلوب و هدفی که می‌خواهید به آن برسید چیست و کجاست؟

 

 

وضع مطلوب وضعیتی است که اگر طی برنامه‌ای توسعه‌ای فردی خود به آن برسیم احساس رضایت، موفقیت، غرور و افتخار می‌کنیم.

 

 

این وضعیت مطلوب یا به بیانی دیگر هدف باید ویژگی‌هایی داشته باشد؛

باید هدفگذاری SMART باشد.

 

این موضوع در مقالات مربوط به هدف‌ گذاری کاملاً توضیح داده خواهد شد اما آن اندازه که این‌جا باید به آن اشاره می‌شود، در واقع منظور ما این است که هدف باید مشخص، قابل‌اندازه‌گیری، دست‌یافتنی، واقع‌گرایانه و قابل‌دستیابی در محدوده زمانی مشخص باشد، که بهتر است به زمان حال آن را بنویسیم تا نسبت‌ به آن احساس مالکیت و نزدیکی بیشتری داشته باشیم.

 

 

 بعد از آنکه مشخص کردیم می‌خواهیم به کجا برویم و مقصدمان کجاست، باید وضع فعلی را بررسی کنیم. این‌که کجا هستیم چه امکاناتی داریم و یا در قالب توسعه‌ی فردی این‌که الان کجا ایستادایم، نقاط قوت و ضعف رفتاری و عملکردی ما در چیست.

 

 

دانش‌ها، مهارت‌ها و علاقه‌ها، استعدادها و انگیزه‌های ما باید به‌ صورت دقیق مشخص شود. بهتر است در کنار ارزیابی‌های خودمان از دیگران هم بخواهیم به ما بازخورد دهند و نظراتشان را بشنویم این کار از بروز خطا در شناخت خود جلوگیری می‌کند.

 

 

 حال در قدم سوم باید وضع موجود را با وضع مطلوب مقایسه کنیم و فاصله‌ها و شکاف‌ها را به ‌صورت درست و کاربردی مورد تحلیل قرار بدهیم. امکانات ما محدود است و این تحلیل‌ها باعث می‌شود بتوانیم به‌خوبی اولویت‌بندی انجام دهیم. 

 

 

 و در مرحله آخر باید دست به برنامه‌ریزی اجرایی و عملیات بزنیم این کار را با مشخص کردن اقدامات لازم مرتبط با هر اولویت انجام می‌دهیم. برای این مرحله می‌توانیم از روش‌های زیر استفاده کنیم:

 

  • یادگیری از طریق انجام دادن
  • برعهده گرفتن مسئولیت‌های چالشی
  • انجام فعالیت‌هایی تحت نظر منتور
  • دریافت بازخورد
  • یادگیری مبادله‌ای
  • آموزش دادن به دیگران
  • ثبت اشتباهات و شکست‌های خود و دیگران و یاد گرفتن از آن‌ها

برنامه توسعه فردی را چگونه تنظیم کنیم؟

برای شروع باید برای انجام توسعه فردی برنامه ­ریزی کرد و این برنامه­ریزی چهار مرحله دارد:

۱) تعیین هدف و وضع مطلوب

۲) شناخت دقیق وضعیت موجود

۳) مقایسه وضع موجود و وضع مطلوب و تحلیل شکاف میان آن­‌ها

۴) برنامه ­ریزی اجرایی

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید