طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

ناگفته‌های انضباط فردی!

خواندن این مطلب
6 دقیقه

زمان میبرد!

برای همه‌ی ما اقدام به رژیم گرفتن، غذای سالم خوردن، بیشتر ورزش کردن، مدیریت مالی درست داشتن و … سخت است. با وجود اینکه ما از ضرورت تمامی این اقدامات آگاه هستیم، اما گاهی کاری را که آغاز کرده‌ایم، ناتمام رها کرده و یا به‌‌طور کل از شروع کردن آن طفره می‌رویم، چرا؟ پاسخ یک کلمه است: انضباط فردی.

 

 

آنچه که می‌تواند سبب این اتفاق شود، نداشتن انضباط فردی و یا سِلف دیسیپلین است. انضباط فردی یکی از مواردی است که مستلزم تمرین و پرورش مداوم است و مانند هر چیزی توسعه‌ی آن به زمان نیاز دارد.

 

 

ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با موضوع انضباط فردی آشنا کنیم و راهکارهای آن را شرح دهیم. اما در قدم اول اجازه دهید تا انضباط شخصی را به‌طور دقیق تعریف کنیم.

 

انضباط فردی یا خود انضباطی چیست؟

انضباط شخصی اساساً توانایی شما برای کنترل و تسلط بر اعمال، احساسات و عواطف است. زمانی که در انجام کارهایتان نظم و انضباط داشته باشید، انگیزه و تلاش خود را حفظ کرده و احتمال دستیابی به موفقیت هم افزایش می‌یابد.

 

در واقع همانطور که داشتن نظم شخصی، شما را بر مدار تسلط بر امور و احساسات مثبت قرار می‌دهد، فقدان آن هم مشکل‌آفرین است. اگرچه که بیشتر مردم گمان می‌کنند ویژگی خویشتن‌داری مادرزادی و فطری است، اما خود انضباطی و انضباط فردی یک مهارت آموختنی و اکتسابی بوده و قابل یادگیری و ارتقا می‌باشد.

 

 

انضباطی فردی چه فایده ای برای ما دارد؟

خود انضباطی یا انضباط فردی فوایدی هم دارد..

در ادامه باهم بررسی می‌کنیم:

 

۱- کاهش اضطراب با انضباط فردی

وقتی کنترل رفتار خود را دارید، کمتر احساس اضطراب می‌کنید.

۲_ هموار کردن مسیر رسیدن به اهداف

داشتن نظم و انضباط منجر به حواس‌پرتی کمتر و برنامه‌ریزی دقیق‌تر می‌شود و در نتیجه رسیدن به اهداف راحت‌تر می‌شود.

۳_ احساس شادی و اعتماد‌ به نفس بیشتر

وقتی در مسیر رسیدن به اهداف خود هستید، احساس شادی و اعتماد‌ به نفس بیشتری می‌کنید، زیرا در حال پیشرفت هستید. خود انضباطی (انضباط فردی) سهم عمده‌ای در این امر دارد.

۴_ انعطاف پذیری بیشتر

با افزایش نظم و انضباط خود، توانایی شما برای مقاومت در برابر وسوسه افزایش می یابد. این به نوبه خود باعث می شود در شرایط مختلف انعطاف پذیرتر شوید.

 

انضباط فردی

راهکارهای رسیدن به انضباط فردی چیست؟

اکنون که نسبت به انضباط فردی شناخت پیدا کرده‌اید و از تاًثیرات مثبت آن در تمامی زمینه‌های زندگی خود آگاه شده‌اید، وقت بررسی راهکارهای آن رسیده است…

۱- یک هدف یا چالش برای خود تعیین کنید.

اگر می‌خواهید به درجات بیشتری از نظم و انضباط دست یابید، باید دید روشنی از آنچه که امیدوارید در آینده انجام دهید، در ذهن داشته باشید.

در صورتی که ندانید به کجا می‌روید، به آسانی راه خود را گم کرده و منحرف می‌شوید.

یک برنامه‌ی روشن از اهداف، هر گامی که برای رسیدن به مقصد مورد نیاز باشد را مشخص می‌کند.

۲- وسوسه‌ها را از بین ببرید.

محدود کردن وسوسه‌ها می‌تواند به شما کمک کند که به‌مرور به انضباط بیشتری دست یابید. ضرب‌المثل ” خارج از دید، دور از ذهن” نیز بیانگر همین موضوع است.

 

اگر می‌خواهید رژیم غذایی سالمی داشته باشید، غذاهای ناسالم را وارد محیط خانه یا دفتر کار خود نکنید و دور از دسترس قرار دهید.

 

اگر از خانه به‌طور دورکار به انجام وظایف خود می‌پردازید و به راحتی دچار حواس‌پرتی می‌شوید، به جایی بروید تا تمرکز کافی داشته و ترجیحا تلفن همراه، تلفن خانه و سایر عوامل حواس‌پرتی در آنجا حضور نداشته باشد.

 

در واقع محیط شما می‌تواند قوی‌تر از اراده‌ی شما عمل کند، بنابراین خود را در موقعیت‌هایی که وسوسه‌انگیز و منحرف کننده هستند، قرار ندهید.

۳- از قدم‌های کوچک شروع کنید.

چگونه می‎‌شود یک فیل را خورد؟ یک لقمه در هر دقیقه!

 

تغییر سخت است و مغز ما برای بازگشت به چیزی که راحت و قابل پیش بینی است، آماده شده است. بنابراین، تغییرات بزرگ چالش‌برانگیز است.

 

اما اگر روندی آهسته و پیوسته را در پیش بگیرید، به‌مرور زمان نتایج قابل توجه آن را مشاهده می‌کنید.

 

 

اگر می‌خواهید پنج روز در هفته ۳۰ دقیقه در روز پیاده روی کنید، با پنج دقیقه در روز شروع کنید.

 

اگر می‌خواهید بهتر غذا بخورید، یک تغییر کوچک را که به آسانی می‌توانید در رژیم غذایی خود ایجاد کنید، شناسایی کنید. ذهن شما وقتی انجام کاری را آسان در نظر بگیرد، به شما اجازه‌ی شروع می‌دهد.

 

 

شما می‌توانید از این ترفند در جهت استمرار در کارهایتان بهره ببرید. تا زمانی که در مسیر درستی حرکت می‌کنید، مهم نیست که اقدام چقدر کوچک است. تغییرات کوچک در نهایت منجر به نتایج بزرگ می‌شود.

۴- عادات جدیدی ایجاد کنید.

ضمیر ناخودآگاه ما به شکل خودکار کار می‌کند و ما تنها بر بخش کمی از ذهن خودآگاه خود را برای مبارزه با عادات ناخودآگاهی که در طول ماه‌ها و سال‌ها ساخته‌ایم، احاطه داریم. برای مبارزه با ناخودآگاه، باید عادت‌های جدیدی ایجاد کنیم.

 

 

در رابطه با ایجاد عادات جدید، تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی فردی زمان می‌گذارد تا درباره «چه، کجا و چه زمانی» یک کار جدید فکر کند، احتمال دستیابی به آن ۷۰ درصد بیشتر است.

به عنوان مثال، اگر شما تصمیم گرفته‌اید ورزش صبحگاهی را در برنامه‌ی روزانه‌ی خود بگنجانید، بایستی تمام مراحل از شروع تا پایان را در ذهن خود مجسم کنید.

 

 

مثلاً مرحله‌ی اول تعیین ساعت بیداری از خواب است.

مرحله‌ی دوم انتخاب و چیدن لباس‌های ورزشی از شب قبل است.

مرحله سوم تنظیم آلارم بر روی ساعت موردنظر است.

مرحله‌ی بعد خوابیدن در ساعت مشخص با در نظر گرفتن هدف روز بعد است.

مرحله‌ی بعد بیدار شدن، شستن دست و صورت و آماده شدن است.

مرحله‌ی بعد بیرون رفتن از خانه به قصد ورزش در مکانی معین همچون پارک یا باشگاه ورزشی است.

 

 

این یک برنامه‌ی روشن ذهنی است که شانس ما را برای عملی کردن هدفمان افزایش می‌دهد، چرا که دیگر هیچ سوالی در ذهن ما در رابطه با پروسه‌ی ورزش وجود ندارد و در نتیجه انضباط فردی به ما کمک می‌کند.

۵- از یک دوست کمک بگیرید.

داشتن یک دوست همراه و مسئولیت‌پذیر بسیار کمک‌کننده است.

 

در واقع زمانی که ما باید به فردی غیر از خودمان پاسخگو باشیم، به احتمال بالاتری کارها را انجام می‌دهیم. چرا که تحت‌تاًثیر قدرت اجتماعی دیگران هستیم و خود را نسبت به آن‌ها متعهد می‌دانیم.

 

علت اینکه بسیاری از ما کلاس‌های مختلفی ثبت‌نام می‌کنیم، به باشگاه ورزشی می‌رویم و یا مربیانی را  برای رسیدن به اهداف‌مان در نظر می‌گیریم، نیز تاًیید همین مسئله است.

۶- خودتان را ببخشید و به جلو حرکت کنید.

حتی با وجود تمام تلاش‌ها و برنامه ریزی های‌مان، گاهی اوقات کم می‌آوریم و به بن‌بست می‌رسیم. باید بدانید در این مسیر فراز و نشیب‌ها، موفقیت ها و شکست های بزرگ خواهید داشت، اما تنها راه ممکن “ادامه دادن” است.

 

اگر دچار اشتباه شدید، علت آن را بفهمید و سعی کنید با درس گرفتن از آن تجربه، دیگر تکرارش نکنید. به خودتان اجازه ندهید درگیر احساس گناه، عصبانیت و یا ناامیدی شوید، زیرا این احساسات بیشتر شما را به پایین می کشاند و مانع از پیشرفت شما در آینده می شود.

 

سخن آخر درمورد انضباط فردی

خوش‌بختانه انضباط شخصی قابل یادگیری و ارتقا است. همانطور که شما برای پرورش ماهیچه های خود ورزش می‌کنید، برای پروراندن نیروی اراده نیز نیاز به تمرین و ممارست دارید.

 

اگر شما خواستار رسیدن به اهداف و خواسته‌های خود هستید، نباید داشتن نظم شخصی را فراموش کنید. برای رسیدن به انضباط شخصی حتما از روش‌هایی که در این مقاله گفته شد، استفاده کنید. به یاد داشته باشید که با داشتن خود انضباطی هر غیر ممکنی ممکن می‌شود.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید