طرح مشاوره EDU GOLD

| ظرفیت محدود!

ورود | ثبت نام

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg1.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg2.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecreatefrompng(https://mozafarinia.com/wp-content/themes/ostadsho/assets/images/bg3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0

Warning: imagecopy() expects parameter 2 to be resource, bool given in /home/mozafar4/public_html/wp-content/themes/ostadsho/functions.php on line 0
captcha

چگونه با وجود اخبار بد سلامت روان خود را حفظ کنیم؟

خواندن این مطلب
6 دقیقه

زمان میبرد!

همه‌ی ما انسان‌ها هر روزه در معرض اخبار گوناگونی قرار می‌گیریم. اخباری که اغلب اوقات منفی بوده و در کمتر مواردی حامل محتوای مثبت و امیدوار‌کننده است.

 

در زمانی که سیل رویدادهای خبری ناگوار باشدت جریان می‌یابد، اطلاع یافتن از اخبار بدون غرق شدن در استرس، غم و ترس بسیار دشوار است.

 

بنابراین، بنظر شما چگونه می‌توان با وجود اخبار تلخ به طور موثر سلامت روان خود را مدیریت کرد و در عین حال همچنان از اتفاقات روز آگاه بود؟

پیش از ارائه‌ی راهکارهای این مسئله، ابتدا مطالبی را برای روشن‌تر شدن روند تحولات اطلاع یافتن از اخبار در دنیای امروز مرور می‌کنیم، با ما همراه باشید.

 

در عصر دیجیتال آگاه شدن از اخبار به چه شکل اتفاق می‌افتد؟

نقش عصر دیجیتال در تغییر ماهیت گزارش‌های خبری انکار‌ناپذیر است.

از طرفی این تغییر در نوع گزارش‌ها چشم می‌خورد که به حالت کاملاً نمایشی و بصری درآمده است و ما با وجود دور بودن از صحنه‌ی اتفاقات، گویی آن‌ها را به چشم خود دیده‌ و کاملاً لمس کرده‌ایم.

 

تغییر دیگر، هوشمند شدن تلفن‌های همراه و در دسترس بودن اینترنت برای همگان است که به مدد آن هر لحظه از اخبار و اتفاقات مهم دنیای اطراف خود مطلع می‌شوند.

همانطور که مارک دوز در کتاب “زندگی رسانه‎‌ای” خود به این نکته اشاره کرده است که، دنیای مدرن به دنیایی تبدیل شده‌است که رسانه‌ها در آن حضور دارند، فراگیر هستند و نمی‌توان آن‌ها را حذف کرد.

اخبار بد - اخبار خوب

اما تاًثیر این اخبار بر ما چگونه است؟

شواهد فراوانی وجود دارد که اخبار منفی بر سلامت روان ما اثرگذار است و می‌تواند خود را به‌شکل افزایش اضطراب، افسردگی و واکنش‌های استرسی نشان ‌دهد. در واقع ممکن است شما به شکلی کاملاً ناآگاهانه و تنها با استفاده از شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه‌تان، هر روزه خود را در معرض اخبار منفی و استرس‌آور قرار دهید.

 

هر چند که پیگیری اخبار برای اطلاع یافتن از وقایع دنیای امروز اجتناب‌ناپذیر است، اما شما  باید میان غرق‌شدگی در دنیای تیترهای دلهره‌آور و ترسناک و کسب اطلاع از رخدادهای هر روزه، تعادل برقرار کرده تا دچار احساس اضطراب، ناامیدی و سرخوردگی نشوید.

 

با وجود مسائلی که بیان شد، بنظر شما راهکارهای اجتناب از غرق‌شدگی در اخبار چیست؟ چگونه می‌توانیم تا حد متعادلی در معرض اخبار قرار بگیریم، اما دچار احساسات اضطرابی و ناامیدی نشویم؟

 

 

  1. دسترسی به اخبار را کنترل کنید

کنترل میزان دسترسی به اخبا، شامل تصمیم‌گیری آگاهانه برای گرفتن استراحتی رسانه‌ای در مدتی کوتاه است.

 

برای مثال، شما در زمانی که خسته هستید، در دوره‌هایی از زندگی که استرس بیشتری را متحمل می‌شوید یا پیش از خواب که نیاز به آرامش دارید، در صورتی که با اخبار منفی مواجه شوید، استرس بیشتری را تجربه می‌کنید.

 

 

اگر چنین است، ممکن است بخواهید قرار گرفتن در معرض اخبار را در زمان های خاصی از روز محدود کنید. برای مثال می‌توانید یک مرتبه صبح و یک‌بار عصرها اخبار را به مدت ۲۰ دقیقه دنبال کنید.

 

 

هم‌چنین ممکن است برخی منابع خبری از سبک‌های ارتباطی یا محتوایی استفاده ‌کنند که به نظر شما آزاردهنده یا تحریک‌کننده است. این منابع دائماً موضوعاتی مغرضانه یا بحث برانگیز را مطرح می‌کنند تا مخاطب خود را به چالش کشیده و با خود همراه کنند.

 

 

اگر چنین است، سعی کنید منابع مثبت بیشتری را پیدا کنید که برای شما مفید می‌باشد. برای مثال، در طول پاندمی کرونا، سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد می‌کرد که دسترسی به وب‌سایت‌های بهداشتی و پزشکی را که هدفشان ارائه‌ی حقایق و آمار در مورد وضعیت بیماری و میزان مرگ و میر بود محدود شود.

 

 

۲.خلاصه‌هایی از اخبار را بخوانید که شامل عکس یا ویدیو نمی‌باشند.

صدا و تصویر می‌تواند به‌شدت ما را برانگیزد و متاًثر کند: دیدن یا شنیدن درد و رنج شخص دیگری می‌تواند بر روان شما تأثیر بگذارد. 

خلاصه‌های اخبار (بدون هیچ تصویر یا ویدیوی پیوست شده) برای در امان ماندن از افکار اضطرابی و وسواسی مفیدتر است.

 

 

  1. فعالیت‌های داوطلبانه انجام دهید.

یافتن راه هایی برای اهدای داوطلبانه وقت یا مال خود، راه دیگری برای کمک به کاهش استرس و مدیریت سلامت روان شما است.

 

 

در واقع پیوستن ما به جنبش‌های خودجوش مردمی یا مشارکت در انواع فعالیت‌های خیرخواهانه، می تواند به کاهش احساس درماندگی که بسیاری از مردم در زمان بحران احساس می کنند کمک کند.

 

 

  1. در مورد منابع خبری انتخابگر باشید.

اکثر روزنامه‌ها، منابع خبری، برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، خود را به‌عنوان تامین‌کنندگان بی‌طرف واقعیت معرفی می‌کنند. اما در واقع همه آنها اخبار را به غم‌انگیزترین شکل ممکن ارائه می کنند و داستان را از یک منظر خاص، اگر نگوییم، سوگیری واقعی، بیان می‌کنند.

 

 

آن‌ها اغلب این کار را با دعوت از یک شاهد یا تماشاچی انجام می‌دهند تا داستان را از دیدگاه شخصی خود بازگو کنند، که شما را به جنبه‌های انسانی و عاطفی خبر می کشاند و این احساس را افزایش می دهد که شما نیز در معرض خطر این اتفاق قرار دارید.

 

 

حتی معتبرترین منابع خبری هم می‌توانند این کار را انجام دهند. مهم‌تر از آن، رسانه‌های خبری حتی سعی نمی‌کنند دید متعادلی به شما بدهند و در این میان سعی بر قبولاندن دیدگاه سیاسی یا اجتماعی – اقتصادی خاصی به شما دارند.

 

 

بنابراین، به هر چیزی که گوش می‌دهید و یا تماشا می‌کنید، منتقدانه فکر کنید و هدف آن‌ها را از طرح دیدگاه‌هایی خاص بررسی کنید. این عمل به شما کمک می‌کند تا در نهایت منبع خبری همسو با خود را به درستی انتخاب کنید.

 

 

  1. اخبار بد را با چیزهایی که احساس خوبی در شما ایجاد می کند متعادل کنید.

درست است که آگاه بودن از جهان و امور جاری چیز خوبی است، اما دسترسی به اطلاعات بیش از حد می‌تواند خلق و خوی شما را به سوی افسردگی یا اضطراب سوق دهد.

بنابراین سعی کنید میان فعالیت‌های روزانه‌ی خود تعادل ایجاد کنید.

 

 

وقتی را به مطالعه‌ی کتاب، دیدن سریال یا مستند مورد علاقه‌ی خود، پیاده‌روی کردن و انجام ورزش‌های سبک و … اختصاص دهید.

 

 

بدیهی است که کمیت این فعالیت‌ها مدنظر نیست، بلکه قرار گرفتن کارهای مثبت هر چند به میزانی کم بر سلامت روانی شما اثرگذار است.

 

فراموش نکنید که این قدم‌های کوچک به مرور عادت‌های بزرگی را برای شما می‌سازند!

 

 

  1. با افراد دیگر در ارتباط نزدیک باشید.

قابل درک است که هنگام مواجهه با اخبار استرس‌آور، احساس ترس و اضطراب به شما دست دهد. بنابراین به دنبال ارتباط با دیگران باشید؛

 

اگر بتوانید با دوستان، خانواده، همکاران و آشنایان درباره‌ی غم، ترس یا اضطرابی که هنگام تماشای اخبار احساس می‌کنید صحبت کنید و از واکنش‌های آن‌ها مطلع شوید، می‌توانید دیدگاه شخصی خود را نسبت به حقایق و رویدادها و تأثیر آنها مشخص کنید.

 

 

هم‌چنین با این‌ کار از بار روانی اخبار تلخ بر شما کاسته شده و آن را قابل کنترل‌تر می‌کند.

 

بالاخره دسترسی به اخبار؛ بله یا خیر؟

هنگامی که چرخه اخبار ما را با طوفانی از بلاها مواجه می‌کند، بسیار مهم است که از خود درباره رابطه‌مان با اخبار بیشتر بپرسیم.

اینکه چرا ما به آن دسترسی داریم و امیدواریم که به چه چیزی برسیم؟

در نظر داشته باشید که بهترین حالت ایجاد تعادل میان بی‌خبری کامل و غرق‌شدگی است.

در واقع وقتی اخبار را روشن می‌کنیم، باید به دنبال اولویت دادن به آرامش و سلامت روان خود باشیم.

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید